17. märts 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veemajanduse aastaprojektiks valiti Põlva veevärgi rekonstrueerimine

Eesti Vee-ettevõtete Liit (EVEL) tunnustas eelmisel nädalal parimaid eelmise aasta veemajanduse projekte ning üle anti ka elutöö auhinnad. 

EVELi üldkoosolek otsustas veemajanduse elutöö auhinnaga pärjata AS Kuressaare Veevärgi endist juhatajat Illar Nooti.

„Elutöö auhinna laureaadis polnud kahtlust juba esimeste vastuste laekumisel – Illar Noot juhtis algusest lõpuni,“ ütles EVELi juhatuse esimees Hans Liibek. „Illari puhul on veevärgiga toimetamine olnud sõna otseses mõttes elu töö – pole ühtegi suuremat arengut Saaremaa veemajanduses viimase 40 aasta jooksul, mis oleks ilma tema osavõtu, kaasalöömise või juhtimiseta läbi viidud.“

Aasta Veeteo auhinna pälvis Põlva Vesi AS, kes rajas ja renoveeris Põlva veemajandusprojekti raames aastail 2002-2013 ühisveevärgi- ja kanalisatsioonisüsteeme Põlva linnas ja vallas ning Räpina ja Ahja valdades.

„Veemajanduse rekonstrueerimine on Põlvamaa mõistes olnud meeletu töö,“ sõnas EVELi tegevdirektor Vahur Tarkmees. „Seda iseloomustab kasvõi tõik, et AS Põlva Vesi on kõige rohkem Põlva maakonda investeerinud ettevõte – aastatel 2002-2013 kestnud projekti raames sõlmiti 50 projekteerimis- ja ehituslepingut ligi 20 miljoni euro väärtuses, ehitati 153 km torustikke, kuus reoveepuhastit ning kuus veetöötlusjaama.“

Elutööauhinnale kandideerisid veel AS Pärnu Vesi nõukogu liige Jüri Rahu, Terviseameti keskkonnatervise osakonna peaspetsialist Küllike Birk, ehitusinsener Enn Tõnisberg ja TTÜ emeriitprofessor Heino Mölder.

Auhinnale Aasta Veetegu kandideerisid Sillamäe Veevärk AS, Järve Biopuhastus OÜ, AS Viimsi Vesi ja Saku Maja AS.

 

Eesti Vee-Ettevõtete Liit (www.evel.ee ) ehk EVEL on 1995. aastal loodud üleriigiline ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni kaudu teenust osutavate vee-ettevõtjate ja sama tegevusalaga seotud teiste ettevõtjate vabatahtlik ühendus. EVELisse kuulub 40 vee-ettevõtet ja 23 vee-alaga seotud ettevõtet.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785