13. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Merko plaanib jagada dividende ligi pool eurot aktsia kohta. Puhaskasum +36%

Merko Ehituse 2013. aasta müügitulu ulatus 262,7 ning puhaskasum 10,4 miljoni euroni, kasvades eelmise aasta sama perioodiga võrreldes vastavalt 5,5% ja 36,3%, teatas Merko Ehitus. 

Juhatus teeb ettepaneku maksta dividendidena välja 7,26 miljonit eurot ehk 0,41 eurot aktsia kohta, mis annab 2013. aasta dividendimääraks 70%.

Uusi lepinguid ligi 50 miljoni euro väärtuses

Neljanda kvartali müügitulu oli 64,9 ja puhaskasum 2,5 miljonit eurot, mis jäi mullusele alla tingituna eeskätt üldehitussegmendi tulemustest. Neljandas kvartalis sõlmisid kontserni ettevõtted uusi lepinguid kogumahus 48,6 miljonit eurot ning aasta lõpu seisuga oli teostamata tööde jääk 213,7 miljonit eurot.

Peamise mõjufaktorid

„Meil on hea meel, et keerulises turuolukorras õnnestus meil tulemusi parandada ning kasumit kasvatada. Oma panuse on andnud ennetähtaegselt valminud insenerehituse objektid,  aktiveerunud eratellijad ja korteriturg, samuti Lätis saadud uued ehituslepingud ja paranenud turupositsioon. Meie eesmärk on jätkuvalt pakkuda oma tellijatele paindlikke ja kvaliteetseid lahendusi nii väiksemate kui keerukate insenertehniliste objektide puhul,“ ütles AS Merko Ehitus juhatuse esimees Andres Trink.

2013. aastal olid  ettevõtte teatel jätkuvalt suurimad ehitusmahud rajatiste ehitamises, kuid samas on oluliselt aktiveerunud projektide käivitamine eratellijate poolt – ligi pooled sõlmitud lepingutest olid seotud eratellijatega. Samas riigipoolsed tellimused näitasid aasta jooksul vähenemist, seda just välisvõrkude osas. Aasta müügitulude kasv võrreldes eelmise aastaga saavutati peamiselt üldehituse (+40,3%), kinnisvaraarenduse (+14,3%) ja teedeehituse segmendi (+9,6%) arvelt. Insenerehitussegmendi müügitulu vähenes mullusega võrreldes 16,6% eeskätt tulenevalt suuremahuliste ELi struktuurivahenditest finantseeritavate projektide lõpetamisest ja mahtude vähenemisest.

 

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785