6. veebruar 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärast Sotšit: Katar investeerib taristuobjektidesse 205 miljardit dollarit

Kui ELi perioodi rahade uue perioodil vähendati investeeringuid taristuobjektidesse, siis toetustest sõltumatutel turgudel, mis on potentsiaalsed eksportturud, on olukord hoopis teine.

Katar plaanib järgmise 5 aasta jooksul investeerida taristuobjektidesse ligi 205 miljardit dollarit, millest suurem osa läheb 2022. aastal Kataris toimuvate jalgpalli maailmameistrivõistluste rajatiste ja sellega seonduva taristu rajamiseks, vahendab väljaanne Constructionweekonline.

Peamine finantseerija on riik ise, kuid kaasatud on ka kohalikud ja rahvusvahelised finantseerijad.

Kõige suurema osa investeeringust moodustab Katari Raudtee taristuprojekt, mille eeldatav maksumus on ligikaudu 45 miljardit dollarit. Ülejäänud miljardid investeeritakse teedesse, kanalisatsiooni ja staadionidesse.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785