Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 30. detsember 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansson: Pangad praegu buumi ei õhuta

Eesti Panga presidendi Ardo Hanssoni sõnul on posotiivne, et buumi ei küta tagant pankade laenutegevus. Kodumajapidamistel on laenujääk sama suur või isegi väiksem kui aasta tagasi.

"See tuleb sellest, et need inimesed või ettevõtted, kellel on lisaraha, otsivad võimalusi seda paigutada. Nad vaatavad madalaid intressimäärasid ja mõtlevad, et parem on paigutada raha kinnisvarasse," rääkis Hansson.

"Kui see peaks püsima ja pangad ei tule taha, võib-olla see buum ei kesta väga kaua. Kui juba on väga kiire palgakasv või intressimäärad madalad ja kui laenud hakkavad kasvama, siis on olemas eeldused, et kasvutempo kasvab liiga kiireks. On teatud riskifaktorid," selgitas ta.

"Praegu näeme, et ei ole vaja otseselt hakata vastumeetmeid kaaluma. Me oleme ka pankadele öelnud, et nad võiksid konservatiivse laenupoliitikaga jätkata. Kui nad seda teevad, siis peaks varem või hiljem olukord tasakaalustuma," ütles Hansson.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785