19. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lottemaa ehitus esitab ehitajale piisavalt väljakutseid  

Novembri alguses sõlmisid Lottemaa teemapark OÜ ja Eventus Ehitus OÜ lepingu Leiutajate küla rajamiseks Pärnumaale Tahkuranna valda. Ehitustööd algasid esmaspäeval ja teemapark valmib järgmise aasta suveks.

Ehituslepingu maksumuseks on 4,34 miljonit eurot.

Ehitustööd on rahaliselt projekti kalleim etapp, kuid autorite unistuste realiseerumiseks on vajalik veel palju tegevusi: käimas on Lottemaa mööbli ja atraktsioonide hanked, töötajate värbamine, erinevate näitetruppidega koostöölepete sõlmimine ja paljud teised tegevused.

Lottemaa Teemapark OÜ juhatuse liige Rein Malsub kinnitas, et Lottemaa hakkab kindlasti erinema teistest Eestis tegutsevatest teemaparkidest just oma suuruse, atraktsioonide rohkuse ja seotuse üle konkreetsete raamatute ja animafilmidega.

„Võrdlus Soomes tegutseva Muumimaa või Rootsi Astrid Lindgreni maaga on asjakohane, samas on siiski ka erinevusi ja ennekõike selles, et rõhk pannakse külastajate kaasatusele Leiutajateküla igapäevaellu. Lottemaa ei ole mitte niivõrd muuseum, kuivõrd koht, kus külastajad saavad ise külaelanike tegevustes kaasa lüüa.“

Ehituse peatöövõtja Eventus Ehitus OÜ juhatuse liige Lauri Kaska sõnul ei ole tegu kindlasti lihtsa ehitusega.

"Muuta kunstnike poolt animafilmides loodud muinasjutumaailm reaalsuseks on paras väljakutse. Eventus Ehitus ei näe Lottemaa rajamist mitte ainult ärilise projektina, vaid kindlasti märkimisväärse panusena Eesti elusse tervikuna,“ lisas ta.

Lottemaa teemapark paikneb 17,9 hektarilisel territooriumil 7 kilomeetri kaugusel Pärnu linnapiirist, kompleks hakkab koosnema enam kui kümnest hoonest.

Lottemaa rajamise ja käivitamise maksumuseks on prognoositud ca 7 miljonit eurot, millest 4,4 miljoni euro ulatuses finantseerib Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus ja 0,28 miljonit eurot Pärnumaa omavalitsused. Ülejäänud raha tuleb erainvestoritelt. Aastaseks külastajatearvuks prognoositakse 80 000, seejuures ligi 30 000 välisturisti.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785