Autor: Rainer Saad • 7. november 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ületas prognoose ja duubeldas kasumi

Nordeconi kolmanda kvartali puhaskasum kasvas võrreldes möödunud aastaga 2,37 miljonilt eurolt 4,5 miljoni euroni. Kasum ületas nii LHV kui ka Swedbanki prognoose.

Swedbank ootas puhaskasumiks 2,52 miljonit eurot, LHV 2,5 miljonit eurot. Kolmanda kvartali müügitulu kasvas võrreldes eelmise aastaga 54,13 miljonilt 59,23 miljoni euroni. Ka käibe osas suutis Nordecon ületada analüütikute ootusi. LHV ootas käibele 6,2% kasvu 57,5 miljoni euroni, Swedbank 8% kasvu 58,4 miljoni euroni.

„Kontserni juhtkond on varasemates vahearuannetes viidanud ulatuslikele sisemistele ümberkorraldustele äritegevuses ja kulude kokkuhoiumeetmetele kasumlikkuse suurendamiseks. Nimetatud tegevused on olnud tulemuslikud. Samas sisaldavad need ka piiranguid ja sisemiste ressursside arvelt tekitatud kasumlikkuse kasvutempot ei ole võimalik hoida püsivalt samal tasemel,“ ütles Nordecon enda aruandes.

Aruandeperioodil (eelkõige III kvartalis) jõudis kontsernis lõppfaasi arvestatav osa ehitusprojekte ning nende lõpp-kasumlikkus täpsustus. Seda tingimustes, kus paljud projektid olid ehituslikult keerulised ning sisaldasid projekti kestel ehituslikke riske, millega seonduvaid võimalikke kulusid aruandluses arvesse võeti.

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785