Nordecon ületas prognoose ja duubeldas kasumi

Nordeconi kolmanda kvartali puhaskasum kasvas võrreldes möödunud aastaga 2,37 miljonilt eurolt 4,5 miljoni euroni. Kasum ületas nii LHV kui ka Swedbanki prognoose.

Swedbank ootas puhaskasumiks 2,52 miljonit eurot, LHV 2,5 miljonit eurot. Kolmanda kvartali müügitulu kasvas võrreldes eelmise aastaga 54,13 miljonilt 59,23 miljoni euroni. Ka käibe osas suutis Nordecon ületada analüütikute ootusi. LHV ootas käibele 6,2% kasvu 57,5 miljoni euroni, Swedbank 8% kasvu 58,4 miljoni euroni.

„Kontserni juhtkond on varasemates vahearuannetes viidanud ulatuslikele sisemistele ümberkorraldustele äritegevuses ja kulude kokkuhoiumeetmetele kasumlikkuse suurendamiseks. Nimetatud tegevused on olnud tulemuslikud. Samas sisaldavad need ka piiranguid ja sisemiste ressursside arvelt tekitatud kasumlikkuse kasvutempot ei ole võimalik hoida püsivalt samal tasemel,“ ütles Nordecon enda aruandes.

Aruandeperioodil (eelkõige III kvartalis) jõudis kontsernis lõppfaasi arvestatav osa ehitusprojekte ning nende lõpp-kasumlikkus täpsustus. Seda tingimustes, kus paljud projektid olid ehituslikult keerulised ning sisaldasid projekti kestel ehituslikke riske, millega seonduvaid võimalikke kulusid aruandluses arvesse võeti.

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed