24. oktoober 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu kunstipargi konkurss saavutas ootamatu huvi kogu maailmas 

Konkursile, mille eesmärk on ehitada linnasüdamesse  üheksa riigi  ujuvpaviljonid, kus hakatakse eksponeerima Läänemere-äärsete  rahvaste kunsti, arhitektuuri, filmi ja ka rahvakultuuri, laekus kokku 73 võistlustööd 21 riigist üle maailma.

Eesti Arhitektide Liit koostöös SA Uue Kunsti Muuseumi ja Pärnu Linnavalitsusega kuulutasid 1. juulil välja rahvusvahelise arhitektuurivõistluse Läänemere kunstipargi loomiseks Pärnusse. 

"On üllatav, et suures maailmas vähetuntud Pärnule on valmis oma nägemusi pakkuma arhitektid nii kaugetest riikidest nagu Austraalia, Brasiilia, Jaapan, Korea,  Iraan, USA. Ka Euroopa väga tugevad arhitektuurimaad  Itaalia, Hispaania, Prantsusmaa ning  Soome  on võistlusel esindatud,”  lausus Pärnu Uue Kunsti Muuseumi kuraator Mark Soosaar.

 Reedel, 25. oktoobril hakkab võistlustöid hindama rahvusvaheline žürii, kuhu on kutsutud  maailmanimega kunstiteadlane Edward Lucie-Smith Londonist,  arhitektid Kim Utzon Taanist, Ilmar Reepalu Rootsist ning Pekka Vapaavuori Soomest. Lisaks neile on žüriis ka kodumaised tipparhitektid Indrek Näkk ja Jaak Huimerind ning Pärnu linnapea Toomas Kivimägi. Mark Soosaare sõnul tuleb  Eestis korraldada sagedamini rahvusvahelisi  arutelusid ja võistlusi.  “Ka Rail Balticu Pärnu jaamahoone arhitektuurivõistlus on mõttekas välja kuulutada rahvusvahelisena, sest nii kasvab huvi meie maa vastu ning selliselt  aitame kaasa kodumaise arhitektuurimõtte kiiremale kosumisele,” leiab kuraator. Eesti Arhitektide Liidu tegevjuhi Ingrid Mald-Villandi arvates avaldab tänaseks võistlusele laekunud tööde arv ja päritolu muljet.

„73 tööd üle maailma on väga hea tulemus, viimase aja üks suurimaid. Pärast  Eesti Kunstiakadeemia ja Tallinna Linnavalitsuse haldushoonete arhitektuurivõistlust polegi meie liidul viimasel ajal ingliskeelsete tingimustega võistlusi olnud,” räägib Ingrid Mald-Villand.

 Ideekonkursi korraldaja on SA Uue Kunsti Muuseum koostöös Pärnu Linnavalitsuse ja Eesti Arhitektide Liiduga. Võistluse, mille preemiafondi suurus on 12 000 EUR võitjad selguvad 15. novembril 2013.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785