Autor: Kaisa Gabral • 27. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Schmidt Nordeconist: olen rahul, et saan temast vabaks

Eesti ühe suurema ja vanema ehitusettevõtte Nordecon suuromanike vaheline erimeelsus sai lõpuks lahenduse – Toomas Luman ostis eile Mait Schmidti osaluse.

"Olen rahul, et saan temast vabaks. Ma ei pea enam selle peale mõtlema," kommenteeris Schmidt, kes täna juhib oma uut ehitusfirmat Bauschmidt. "Meie nägemused olid nii erinevad. Isiksusedki on juba nii erinevad," lisas ta.

Toomas Lumani sõnul on tehingu tingimused ja hind lepingu järgi konfidentsiaalne info. "Seega pole seda võimalik kommenteerida, kuid kui see poleks müüjale või ostjale sobinud, poleks tehingut toimunud. Seega oli hind õige ja õiglane," selgitas ta.

Mait Schmidtile kuulus 15% Nordeconi emafirma Nordic Contractors aktsiaist. Eilse tehinguga suurendas Toomas Luman oma osalust 70%ni. Kolmas suurem osanik nende kõrval on Egon Mats, kunagine Nordeconi eelkäija Eesti Ehituse juht.

"Olen oma osalust üritanud mitu aastat müüa. Eesti Ehitusest tulin ära tegelikult juba aastal 2003 või 2004," lausus Schmidt kaks päeva enne tehingut oma uue ehitusfirma Bauschmidt kontoris istudes.

Küsides temalt pärast lepingu sõlmimist, kas ta jäi sellega üldjoontes rahule, vastas Schmidt napilt, et "nii rahule, kui on sellistes tingimustes sellega võimalik jääda".

Schmidti, Lumani ja Matsi kommentaare tehingule loe tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785