Merko: Talleggi tehas hea näide aktiveerunud erasektorist

Vastavatud Talleggi Tabasalu tehase renoveerimistööd ja juurdeehitus on Merko sõnul hea näide viimasel ajal aktiveerunud eratellijatest, kes on valmis taas investeerima.

Tabasalu tehasesse koondub nüüdsest Talleggi kogu lihatöötlemine, võimaldades ettevõttel oma tootmismahte kahekordistada.

Ehitus- ja renoveerimistööd teostanud Merko Infra sõnul lisas ehitusprotsessile keerukust tööde teostamine igapäevaselt töötavas tootmiskompleksis ja selle vahetus naabruses.  

„Talleggi tootmishoone on Merko jaoks oluline mitmel põhjusel. Lisaks eduka ehitusprotsessi lõppemisele on see hea näide viimasel ajal aktiveerunud erasektori tellijatest, kes investeerivad oma äri arendamisse,“ ütles Merko Ehitus Eesti juhatuse esimees Tiit Roben.  

„Tabasalu tehase osalise renoveerimise ja laienduse rajamise tegi ehituslikult keerukaks asjaolu, et olemasolev tootmiskompleks töötas kogu ehitusprotsessi jooksul. Seetõttu tuli olemasoleva tootmishoone erinevate osade renoveerimine ja uue tehasehoone ehitamine eriti hoolikalt läbi mõelda ning planeerida tootmise ja ehituse võtmes tervikuna, et mõlemad saaksid tõrgeteta toimida. Tallegg on väga professionaalne tellija ja koostööpartner, tänu millele sujus ehitusprotsess tõrgeteta,“ sõnas ehitus- ja renoveerimistööd teostanud Merko Infra juhatuse liige Tarmo Pohlak.

Talleggi juhatuse esimehe Teet Soormi sõnul oli Talleggi tehase uuendamise projektis ehituspartner kriitilise tähtsusega. Soormi sõnul suutis ehitaja vältida kogu ehitusperioodi vältel kõikvõimalikke tarneraskusi ning koostöös suudeti ka ehituse ajal jätkata regulaarset tootmisrütmi.

AS Merko Infra teostas Talleggi tellimusel Tabasalu tootmiskompleksis 1800 m² olemasolevate ruumide renoveerimistööd ning 5000 m² suuruse uue tehasehoone ehitustööd.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed