Autor: Koit Brinkmann • 16. september 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendajad mõisteti süüdi kelmuses, rahapesus ja võltsimises

Tallinnasse Veerenni ja Tehnika tänava ristmiku äärde büroohoonet ehitama asunud ärimehed mõisteti Harju maakohtus süüdi SEB pangale esitatud arvete võltsimises, suures ulatuses kelmuses ja rahapesus

Süüdistuse kohaselt liikus pangalt saadud laenurahast kolm miljonit eurot hoopis Hispaania ja Läti kinnisvaraprojektidesse.

Veerenni 53a / Töökoja 1 kinnistule äri- ja parkimismaja plaaninud OÜ Arco Kapital (2009. a muudeti nimi OÜ Kapitaalsus – toim) ning peatöövõtja OÜ Müller Lahendused juhatuse liikmed tekitasid fiktiivsete tööde vastuvõtmise aktide ja arvetega SEB pangale mulje, et laenuna saadud raha eest tasuti ehitusega seotud teenuste eest. Saadud raha liikus seejärel erinevate ettevõtete pangakontode kaudu Arco Kapitali omanikega seotud Hispaania ja Läti kinnisvaraprojektidesse.

Loe põhjalikumalt 16. septembri Äripäeva paberlehest või digilehte aadressilt leht.aripaev.ee..

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785