8. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vaata, kuhu plaanitakse struktuurfondide uue perioodi raha

Perioodil 2014-2020 investeeritakse Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalas energeetika valdkonda EL struktuurifondide vahendeid suurusjärgus 232 mln eurot, seisab kirjas MKMi toetustasku blogis.

Elamud energiatõhusamaks

Veidi alla poole eelarvest suunatakse energiatõhususe saavutamisse elamumajanduses. Peamine eesmärk on muuta energiasäästlikumaks vanu hooneid, põhjendusega, et praegune elanikkonna sissetulek ei võimalda lähiajal uuselamuehitust oluliselt edendada.

„Eesti on kõrge energiatarbimise intensiivsusega riik – 2011. aastal jagunes energia tarbimine peamiselt kodumajapidamiste (42,7%), tööstuse (20%) ja transpordi (19,4%) vahel. Seetõttu on neil sektoritel energiasäästu suurendamisel ja taastuvenergia kasutamise edendamisel kõige olulisem roll,“ seisab kirjas toetustasku blogis.

Kaugkütte renoveerimine ja taastuvenergia lahendused

Teise olulise valdkonnana, kuhu on plaanis suuremaid investeeringuid on soojusenergia efektiivne tootmine ja ülekanne. See tähendab olemasolevate kaugküttevõrkude renoveerimist ning osaliselt asendada lokaalsete taastuvenergialahendustega.

Asulate valgustused energiasäästlikumaks

„Vähemalt 60% suurune energiasäästu potentsiaal on Eesti tänavavalgustussüsteemides,“ leiab portaal: „Ligikaudu 40% on nii amortiseerunud, et ei ole võimalik kasutada uusi LED-valgustustehnoloogiaid. Sestap, et suurendada energiasäästu, on vajalik toetada süsteemide väljavahetamist.“

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785