8. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kauppalehti: Lemminkäinenil plaanis personali koondamine

Soome üks vanimaid ehitusfirmasid plaanib koondada lähiajal 500 töötajat, pooled nendest Soomes ja ülejäänud teistest riikidest, vahendab Soome majandusleht Kauppalehti.

Koondamine puudutab kõiki riike, kus Lemminkäinen tegutseb, kirjutab leht. Töötajate vähendamisega plaanitakse tulevikus kokku hoida kulusid 30 miljoni euro võrra.

Lemminkäineni viimase kvartali tulemustele tuginedes oli ettevõtte kahjum 19,3 miljonit eurot, samas kui eelmine aasta oldi samal ajal 2 miljoniga kasumis. Käive langes 567 miljonilt 521 miljonini. Kahjum aktsia kohta 0,91 eurot, eelmisel aastal samal ajal oli aktsia kasumist 0,12 eurot.

Ettevõte alustas 2011. aastal parendusprogrammiga, mis ei ole andnud siiski soovitud tulemusi. "On selge, et rakendatud meetmed ei ole piisavad. Peame jätkuvalt tõhustama struktuuri, et vähendada hooajalist sõltuvust ning parandada konkurentsivõimet," ütled Lemminkäineni tegevjuht Timo Kohtamäki.

 Kohtamäki toob välja, et suuremad struktuuri muudatused puudutavad just Soomet ja Norrat. Kui palju see puudutab Eestit, pole hektel teada.

Firma juhile teeb muret olukord infraehituses, kus toimub langus juba kolmandat aastat järjest ning olukord ei muutu, kui riik ei rakenda toetussüsteeme.

Suuremad arengud toimuvad Venemaa elamuturul ning Rootsi ja Norra infrastruktuuri valdkonnas. Viimased kaks riiki meelitavad konkurente kogu euroopast.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785