27. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pertens: emaettevõtte personalipoliitka massilist koondamist ei tähenda

Augusti alguses teatas Soome vanimaid ehitusfirmasid Lemminkäinen, et plaanib koondada lähiajal 500 töötajat, pooled nendest Soomes ja ülejäänud teistes riikides.

«Massilist koondamist kindlasti ei ennusta, aga töötajate arvu turuga vastavusse viimine võib mingis ulatuses toimuda,» kommenteeris AS Lemminkäinen Eesti juhatuse esimees Sven Pertens olukorda E24-le.

Pertensi sõnul saab pilt selgemaks pärast järgmise aasta täpsemate plaanide paikapanemist. Praegustel andmetel töötab ehitusettevõttes pea 300 töötajat.

Pertens tõdeb, et Eesti teedeehitust on tabannud mõningane tagasiminek ning ennustab, et sama stsenaariumi jätkumisel tuleb tee-ehitusfirmal personalipoliitika ümber vaadata. Eesti teedeehituses on Pertensi sõnul sel aastal toimunud võrreldes mullusega tagasiminek.

«Ei välista, et kui see trend jätkub ja uusi teetöid 2014. aastaks vajalikus mahus tulemas ei ole, sunnib see kokkuhoiule ja hakkab mõjutama tee-ehitusfirmade personalipoliitikat,» selgitas Pertens.            

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785