21. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon ja Merko rahul eratellijate kasvu üle

Nordeconi ja Merko 2013. aasta II kvartali aruandest selgus, et erasektori tellimuste hulk on aastataguse ajaga märgatavalt kasvanud.

Merko juhatuse esimees Andres Trink ütles, et see on üldine positiivne suundumus. "Kui aasta tagasi samal ajal oli eratellijaid umbes 10 protsenti uutest lepingutest, siis 2013. aasta esimeses pooles moodustavad erasektori tellimused kogumahust ligi poole," rääkis Trink.

AS Nordeconi juhatuse esimees Jaano Vink märkis, et kuigi kõik Nordeconi ärisegmendid on viimasel kahel aastal kosunud, pidas ta sarnaselt Trinkile kõige tuntavamaks seda, et eratellijad on hakanud turule tagasi tulema. "See teebki kõige rohkem rõõmu. Kuna riigitellimuste hulk on pigem langustrendis, on erasektori taastumine pärast kriisi ainult tervitatav," ütles Vink.

Merko Ehitus peab eelmist majandusaastat edukaks. Pärast kolme järjestikust kasumi vähenemise aastat ning kahjumlikku 2011. aastat lõpetas firma eelmise aasta viimase nelja aasta suurima puhaskasumiga, milleks kujunes 7,6 miljonit eurot. Kontserni ettevõtete müügitulu kasvas 13,6% - 249,1 miljoni euroni.

Nordecon suutis mullu samuti kahjumist välja rabeleda, teenides ligi 2 miljonit eurot puhaskasumit. 2011. aastal oli kahjum 4,7 miljonit eurot. Ettevõtte käive kasvas eelmisel aastal 8 protsenti, küündides 159 miljoni euroni.

Autor: Lennart Ruuda Ave Lepik

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785