16. august 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sild: suund on arendustegevuste taaskäivitamisel

Arco Vara juhi Tarmo Sild märgib II kvartali tulemusi kommenteerides, et oma tegevuses II kvartalis on keskendutud kontserni kursi muutmisele vastavalt seatud eesmärkidele.

„Bilansi puhastamiselt ning minevikust pärit võtmeprobleemide lahendamiselt on kontserni fookus järjest enam suunatud tulevikule, s.o. mahuarendustegevuse taaskäivitamisele ning iseenda organisatsiooni ja tööprotsesside täiustamisele,“ märkis Sild.

„Positiivne on see, et kui 2012. aasta esimesel poolaastal moodustas üle poole kontserni müügitulust ehitustegevus, siis 2013.a. esimesel poolaastal tuli üle poole müügitulust arendustegevusest. Arco Vara ärifookus on taas nihkunud kinnisvaraarendusele ja kinnisvaraga seotud teenustele,“ tõi Sild välja.

„Negatiivne paratamatus on müügimahu alanemine, mis trendina peaks jätkuma veel vähemalt neli kvartalit seoses sellega, et olemasolevate arenduse valmistoodete ladu müüakse välja ilma, et valmiks piisavalt kiiresti  uusi valmistooteid. Kontserni arendusdivisjoni tootmisahelasse on tekkinud varasematel perioodidel lünk, mis hakkab nüüd avalduma,“ lisas ta.

Arco Vara kinnisvara arendustegevus:

• Ehitati lõpuni 14 korterit Riias, Bišumuiža-1 arendusprojektis ning algas nende müük; 14 korterit on pooltootena veel lõpuniehituse ootel.

• Algasid ettevalmistused Sofias, Manastirski projektis (ca 130 korterit).• Omandati kogu ulatuses Tallinnas Paldiski mnt 70c kinnistu ja algatati kinnistu detailplaneering vähemalt 300 korteri ehitamiseks.• Algasid ettevalmistused Liimi 1b ja Lehiku tn kinnistute detailplaneeringute algatamiseks Tallinna linnas.• Tehti täiendavaid investeeringuid Sofias Madridi projekti, et suurendada sellest saadavat rendi- ja müügitulu. Plaanis on investeeringute jätkamine.    

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785