Anu Jõgi • 31 juuli 2013

Pärnu kinnisvara - soomlaste lemmik?

Soome kinnisvaraostjate huvi Pärnu vastu on järjest kasvanud. 604 soomlasel on vähemalt üks kinnistu Pärnus, kirjutas Helsingin Sanomat.

Huvi tuntakse ka uute elamispindade vastu. „Osa ostab elamiseks, osa puhkamiseks,“ selgitas Arco vara Pärnu piirkonna juht Maido Sein. „Paljud pered ostavad elamispinna mitme peale ja kasutavad siis kordamööda.“

Soomlaste huvi Eesti kinnisvara vastu on vaibunud, märkis Pindi Kinnisvara juhatuse liige Peep Sooman. Pärnus võib saada elamispinna, makstes vaid kolmandiku Soome suvila hinnast, aga Soome majanduskasvu peatumine on soomlased ettevaatlikuks teinud. „Pärnu on üks neist kohtadest, kus soomlased üldse veel elamispindu ostavad,“ märkis Sooman.

Teine kinnisvarafirma Arco Vara seevastu on siiski märganud soomlaste püsivat huvi vähemalt uute elamispindade vastu. Näiteks rohkem kui pooled Pärnu ranna lähedase pargi piirkonnas Jalaka tänaval asuva uue hoone korteritest on müüdud soomlastele.

Pärnu vanalinnas elav Soome ettevõtja Kari Pirhonen tuli Pärnusse 2004. Aastal algul puhkama. „Mulle meeldis siin kohe,“ ütles ta. Pirhonen müüs Helsingis 30ruutmeetrise korteri ja ostis asemele 100 ruutmeetrit Pärnu vanalinnas.

„Siin on hea elu, kui teenid vähegi Soome moodi sissetulekut. Võin mängida tennist, golfi, käia jõusaalis, milleks mul Soomes raha ei jätkuks,“ räägib Pirhonen.

Pärnu Soome seltsi sekretär Ritva Uusitalo tuli kunagi koos abikaasa, Soomes tõlkebürood pidava Hans-Joachim Zimmeringiga Pärnusse külla oma vennale, kes oli müünud puhkekorteri Hispaanias ja ostnud asemele korteri Pärnus. Varsti ostis paar ka endale suvekorteri Pärnu vanalinnas.

„Mul pole enam huvi Kanaari saartele minna, lõunareisid on minevikuks saanud,“ ütleb Uusitalo.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785