31. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maru juht: kardan, et see ongi uus reaalsus

Maru Ehituse juhatuse esimees Tõnu Kull ehitusturu elavnemist ei oota. Pigem hindab, et antud olukord, kus mahud vähenevad jääb kestma.

“Kardan, et see ongi uus reaalsus ja et see jääb pikaks ajaks. Ehitusettevõtteid on Eestis liiga palju. Kui 3–5 miljoni euro suuruseid hankeid suudab pakkuda paarkümmend firmat ja kõik tahavad seda tööd ka saada – seda on ilmselgelt liiga palju,” leidis Kull.

Tema sõnul on mujal sektorites, näiteks panganduses, jaemüügis või automüügis välja kujunenud 5–6 suuremat  ettevõtet, kuid ehituses on teisiti.

“Ehitussektor on huvitav, sest 10–15 firmat peavad ennast selliseks, et suudavad kõiki ehitustöid teha. See kindlasti ei saa nii jääda ja eks praegu olemegi selle protsessi alguses. Samas ei anna keegi alla, keegi ei taha kellegagi ühineda, kuid väga mõttekas tegevus see pole,” rääkis Kull.

Ta lisas, et kui noored peaksid praegu valima, kas hakata ehitusettevõtjaks või teha midagi muud, siis ilmselt on perspektiivid väljaspool ehitusvaldkonda paremad.

“Meie vanuses inimesed midagi muud teha väga ei oska, üritame ellu jääda.”

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus Äripäev

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785