30. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendaja plaanid Tartu kaubamajaga

28. mail andis Tartu linnavalitsus loa praeguse Tartu kaubamaja lammutamiseks. Ehitusuudised.ee uuris krundi arendaja OÜ TTK Investeeringud plaane, mis tuleb sinna asemele.

OÜ TTK Investeeringud juhatuse liikme Kaire Krevaldi sõnul on hoone lammutus plaanitud 2014. aasta jaanuarisse.

"Koos kahekorruselise maa-aluse parklaga on hoone planeeritud maht 59 500 m2, neljale korrusele ja ligi 30 000 m2 tulevad kaubanduspinnad ning vaba aja veetmise kohtadele 5000 m2," rääkis Krevald. Uude hoonesse investeeritakse ligikaudu 70 miljonit eurot.

"0-korrusele tulevad kesklinna ammu oodatud suure kaubavalikuga toidukauplus ja kodu- ning tehnikakaupade pood. 1. ja 2. korrus on peamiselt moekaupade päralt, Aleksandri tänava äärde jäävad mõlema korruse mahus ka otse tänavale avanevad toitlustuskohad-pubid," kirjeldas Krevald.

"Kolmanda korruse oleme planeerinud lastele ja käsitööarmastajatele ning neljanda vallutavad vaba aja veetmisele suunatud tegevuskohad. Kolmanda ja neljanda korruse ulatuses jääb Turu ja osalt ka Riia tänava äärde ligi 6000m2 suurune bürookompleks. Kahel maa-alusel korrusel on parkla," lisas ta.

Arhitektuurne lahendus lõpusirgel."Oleme konkursi võidutöö arhitektidega viimasel kahel kuul suure sammu edasi liikunud, täpsustatud joonised valmivad jaanipäevaks. Võrreldes võidutöös nähtuga soovime koos arhitektidega suuremat rõhku panna sissepääsudele ning keskusega seotud bussiooteladele," märkis Krevald. Uue hoone projeteerija on on Kadarik Tüür Arhitektid OÜ koostöös Tari ASiga.

Rendiläbirääkimised käivad."Ankurüürnikega on läbirääkimised lõpusirgel ning oleme keskendunud uute kauaoodatud kaubamärkide toomisele Lõuna-Eestisse," ütles Krevald.

Vana Tartu kaubamaja asemele tuleb uus ärihoone
Foto: TTK Kinnisvara OÜ
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785