Arendaja plaanid Tartu kaubamajaga

28. mail andis Tartu linnavalitsus loa praeguse Tartu kaubamaja lammutamiseks. Ehitusuudised.ee uuris krundi arendaja OܠTTK Investeeringud plaane, mis tuleb sinna asemele.

O TTK Investeeringud juhatuse liikme Kaire Krevaldi snul on hoone lammutus plaanitud 2014. aasta jaanuarisse.

"Koos kahekorruselise maa-aluse parklaga on hoone planeeritud maht 59 500 m2, neljale korrusele ja ligi 30 000 m2 tulevad kaubanduspinnad ning vaba aja veetmise kohtadele5000 m2," rkis Krevald. Uude hoonesse investeeritakse ligikaudu 70 miljonit eurot.

"0-korrusele tulevad kesklinna ammu oodatud suure kaubavalikuga toidukauplus ja kodu- ning tehnikakaupade pood. 1. ja 2. korrus on peamiselt moekaupade pralt, Aleksandri tnava rde jvad mlema korruse mahus ka otse tnavale avanevad toitlustuskohad-pubid," kirjeldas Krevald.

"Kolmanda korruse oleme planeerinud lastele ja ksitarmastajatele ning neljanda vallutavad vaba aja veetmisele suunatud tegevuskohad. Kolmanda ja neljanda korruse ulatuses jb Turu ja osalt ka Riia tnava rde ligi 6000m2 suurune brookompleks. Kahel maa-alusel korrusel on parkla," lisas ta.

Arhitektuurne lahenduslpusirgel.

"Oleme konkursi vidut arhitektidega viimasel kahel kuul suure sammu edasi liikunud, tpsustatud joonised valmivad jaanipevaks. Vrreldes viduts nhtuga soovime koos arhitektidega suuremat rhku pannasissepsudele ning keskusega seotud bussiooteladele," mrkis Krevald. Uue hoone projeteerija on on Kadarik Tr Arhitektid O koosts Tari ASiga.

Rendilbirkimised kivad.
"Ankurrnikega on lbirkimised lpusirgel ning oleme keskendunud uute kauaoodatud kaubamrkide toomisele Luna-Eestisse,"tles Krevald.

Galerii

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jlgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tpakkumised

Ehituse erilehed