Autor: Raivo Sormunen • 23. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pro Kapitali kvartalikahjum suurenes ligi poole võrra

Kinnisvaraarendaja Pro Kapitali esimese kvartali kahjum ulatus 0,91 miljoni euroni, mida on 43% enam kui aasta eest. Grupi ärikasum vähenes aastaga 1,37 miljonilt 0,3 miljoni euroni.

Kahjumist enam langes aga käive. Kui aasta eest ulatusid Pro Kapitali tulud 7,11 miljoni euroni, siis lõppenud kvartalis vaid 3,02 miljonini. Müügikäibe langus oli tingitud kinnisvara müügikäibe langusest (5,18 mln vs. 1,10 mln eurot). Ka hotelliteenuste tulu langes aastatagusega 10% (1,14 miljoni euroni). Renditulu kasvas aastaga aga 14% (0,282 miljoni euroni) ja muude teenuste tulu 18% (0,50 miljoni euroni).

Pro Kapital toob kvartali põhiarengutena välja kokkulepped Peterburi tee kaubanduskeskuse meelelahutuskompleksi kino- ja meelelahutuskeskuse operaatoritega. Lisaks saavutati kokkuleppe Hollandi ettevõttega Aprisco B.V. kohtuvaidluste lõpetamiseks, mille sõlmimisel oli 0,41 miljoni eurone positiivne mõju kasumiaruandele (1,41 miljoni eurosest eraldisest tuli tasuda 1,00 miljon eurot).

Teise kvartali märksõnana võib välja tuua, et ettevõte sai kinnisvarategevuse rahastamiseks investoritelt 1,66 miljonit eurot (soov oli saada kuni 2,5 miljonit eurot). Aktsiaid emiteeriti suurinvestoritele (minimaalne investeering võis olla 100 000 eurot) 1,80 eurol ehk viiendiku võrra allpool aktsia turuhinda.

Pro Kapital kordab aruandes, et börsifirma kinnisvaraportfelli investeeringute hetkeseisu hinnanguline väärtus on Newsec`i möödunud aasta juuli hindamise baasil ligikaudu 180,03 miljonit eurot (samas oli grupi varade bilansimaht märtsi lõpus 99,6 miljonit eurot).

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785