Jaga lugu:

Viljandi Aken ja Uks: ekspordi suurendamine on realiseeritav

Swedbanki andmetel on Eesti ekspordi maht elaniku kohta väga lähedal Soome näitajale, mis lubab ennustada, et järgmisel aastal läheme Soomest ette.

“Kui eelmisel aastal oli Eesti ja Soome vahe ekspordis inimese kohta 20 protsenti, siis nüüd on see veelgi kokku tõmbunud – 8 protsenti. See, et eestlane ei oska müüa, on puhas jama,” tõdes eilsel Swedbanki tööstusettevõtete uuringu esitlusel ette­võtete panganduse juht Robert Kitt.

“Võtan esimest korda vabaduse midagi ennustada ja arvan, et järgmisel aastal on Eesti eksport inimese kohta suurem kui Soomes.” Kitt lisas, et Eesti ei ole võitnud sellest, et teistel on kehvemini läinud, vaid Eesti ettevõtted ise on hästi tööd teinud.

ASi Viljandi Aken ja Uks juhatuse esimehe Rain Hüva sõnul on ka tema juhitavas ettevõttes plaan eksporti suurendada. “Ja ma arvan, et me selle plaani ka realiseerime,” sõnas Hüva. “Seda põhiturgudel, Põhjamaades. Praegusel ajal me sealt kuhugi välja ei trügi. Üksikud kontaktid on tekkinud küll Jaapanis, aga see on pigem meeldiv kõrvaltegevus.”

Loe pikemalt 8. mai Äripäeva paberlehest.

 

 

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva@ehitusuudised.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785helen.paapsi@aripaev.ee