Autor: Indrek Kald • 8. mai 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Äripäeva lähedale kerkib uus kõrghoone

Äripäeva maja lähedale Tallinnas Pärnu maantee ääres plaanitakse ehitada kuni 13 maapealse ja kahe maa-aluse korrusega ärihoone, kirjutab Äripäev.

Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Q Vara OÜ. Detailplaneeringu eskiisi koostas Zeta OÜ.

Planeeritav maa-ala asub Pärnu maantee ja Rapla tänava nurgal. Tallinna linnavalitsus algatas selleks Pärnu mnt 113, Rapla tn 1 ja Rapla tn 3 kinnistute ning lähiala detailplaneeringu.

Planeeringuala külgneb Kitseküla miljööalaga. Kontaktvööndis paiknevad mitmeotstarbelised erineval ajal ehitatud 1-15korruselised hooned. Kontaktvööndi linnaehituslikeks dominantideks on Pärnu maantee ja Tondi tänava nurgal Pärnu mnt 110 kinnistul asuv 15korruseline külaliskorteritega ärihoone ning Pärnu mnt 105 paiknev 14korruseline büroohoone ehk Äripäeva maja.

Kontaktvööndisse jääb neli ehitismälestist ja üks kunstimälestis. Neist ühegi kaitsevöönd planeeritava maa-alani ei ulatu ning kavandatav hoone ei mõjuta mälestiste vaadeldavust ega säilimist. Suuremad haljasalad ja pargid kontaktvööndis puuduvad, haljastus on piirkonnas valdavalt krundisisene ja ka tänavaäärne haljastus on vähene. Lähim suur rekreatsiooniala on Järve mets.

Ühistransport on piirkonnas hästi korraldatud – lähimad peatused asuvad Pärnu maanteel ja Tondi tänaval. Ühendus linna keskusega ja teiste piirkondadega on väga hea. Kontaktvööndis asub Tallinn-Väike raudteejaam.

Detailplaneeringus tehakse ettepanek muuta Tallinna üldplaneeringu kohane maakasutuse juhtotstarve väikeelamute ala ettevõtluse segahoonestusalaks. Planeeritaval alal asuvad hooned on kasutusest välja langenud ning neid väikeelamutega asendada ei ole linnaehituslikult põhjendatud – Pärnu maanteel on intensiivne liiklus ja planeeritaval alal ei ole võimalik tagada väikeeelamutele vajalikku privaatsust ja iseloomulikku keskkonda.

Loe edasi Äripäeva uudisteportaalist.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785