30. aprill 2013

ERMi uus hoone saab täna Tartus nurgakivi

Täna pannakse nurgakivi 104aastase Eesti Rahva Muuseumi esimesele oma kodule Tartus Raadil.

Nurgakivi panemisele eelneb rongkäik ERMi näitusemaja eest läbi Raekoja platsi ja üle Kaarsilla. Kell 19.15 algava kogunemise käigus toimub tseremoonia, mil president Toomas Hendrik Ilves asetab muuseumi uue hoone nurgakivi. Tseremoonia lõppakordiks on kontsert ansamblilt Metsatöll.

"Nurgakivi panek on sümboolne hetk, mil sünnib Eesti Rahva Muuseumi uue maja vaim – nurgakivisse paneme oma rahva minevikumõtted, oleviku tunnismärgid ja muidugi ka sõnumi tulevastele põlvedele," märkis ERMi direktor Tõnis Lukas.

Muuseumi uue hoone konkursi võitis 2006. aastal arhitektuuribüroo SARL Dorell, Ghotmeh, Tane Architects Pariisist. Projekteerimisprotsessis osalesid HG Arhitektid ja Pille Lausmaa SAB Eestist ning Eesti insenerid ASi EA RENG juhtimisel. Ehituse tellija on Riigi Kinnisvara AS ning ehituse peatöövõtja AS Fund Ehitus. Muuseum avab Raadil uksed 2016. aasta teisel poolel.

Eesti Rahva Muuseumi uue hoone nurgakivi panemise tseremoonia on tänavuste Tartu muinsuskaitsepäevade lõpuüritus.

Autor: Äripäev Äripäev

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688