Annuse firma plaanib Leetu suurt äriarendusprojekti

Toomas Annuse suurosalusega E.L.L Kinnis­vara plaanib ehitada Vilniusesse neli büroohoonet kogupinnaga 44 000 ruutmeetrit, mis on võrdne kahe Tammsaare ärikeskuse ehk Eesti suurima büroohoonega, kirjutab Äripäev.

Ettevõte veel investeeringu suurust ei avalikusta, aga Äripäeva hinnangul jääb see suurusjärku 44 miljonit eurot.

Hooned peaksid valmima kahe aastaga, kirjutas news2biz Lithuania. Pärast valmimist moodustavad hooned ligi kümnendiku kogu Vilniuse büroopinnast.

E.L.L. Kinnisvara juhatuse esimees Aldo Dapon lausus Äripäevale, et ettevõte on büroohooneid arendanud nii Tallinnas, Riias kui ka Vilniuses. Ta ütles, et news2bizi artiklis nimetatud neli büroohoonete arendusprojekti on E.L.L. Kinnisvara pika­ajaline portfell järgmise perioodi arendusteks Leedus.

Dapon ütles, et kui võrrelda Balti riikide pealinnade turuseisu, on kõige kehvem olukord Riias. “Seal ei soodusta madal üürihind ja suur vabade büroopindade arv uute projektide arendamist,” märkis ta. “Parem on seis Tallinnas ja Vilniuses, kuigi ka Vilniuse ärikinnisvara turg ei ole 2013. aastal aktiivselt kasvamas,” lausus Dapon.

Vilniuses on tema sõnul pakkumises rohkem B-klassi rendipindu, samas kui turul oleks nõudlust pigem A-klassi hoonete järele.

Loe pikemalt 19. aprilli Äripäeva paberlehjest.

 

 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed