17. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Adamson: efektiivsuse juhtimine lähtub neljast muutujast

Ehitusuudised.ee uuris Maanteeameti peadirektorilt, kuidas saab ehituses efektiivsust parandada?  Maanteeameti poolt vaadates hakkab kõik pihta sellest, et osata muutujaid juhtida.

Esimene muutuja on tellijaahel. Me ei ole olnud väga head tellijad. Meil on majas kompetents olemas, aga see kõik kulub projekteerimise peale.

Teine muutuja on projekteerimine: kui me oleme kulutanud projekteerimisele juba palju aega, siis võiksime projekteerijale 1% asemel projekti maksumusest maksta 3% või 5%, et ta panustaks kvaliteeti ja et tal oleks aega objektil käia.

Kolmas muutuja on ehitaja. Siin oleme võrreldes Soome ja Rootsiga kakskümmend aastat maas. Meie ehitaja peab töötama materjalide säästu tingimustes. Senikaua, kuni me üritame materjalide pealt kokku hoida, ei saavuta me kvaliteeti ning kulutame aega vaidlustele.

Neljas ja kõige olulisem muutuja on raha. Kuni me teeme alampakkumisi, ei saa me kvaliteeti. See on kauge tulevik.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785