Autor: Kaisa Gabral • 3. aprill 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa vastulause: see on pastakast kistud uudis

Pindi Kinnisvara analüütiku Siim Simsoni sõnul on välismaalased oma siinsetest investeeringutest väljumas. Uus Maa juhatuse esimees Jaanus Laugus aga selliseid järeldusi ei teeks.

”Ei oska eriti midagi arvata, pigem pastakast väljakistud uudis. Isegi statistika järgi pole välismaalased oluliselt rohkem vara müünud kui eelmine aasta samal perioodil,” märkis Laugus. ”Me ei tunneta, et kõik välsimaalased siit turult väljuma kipuks. Pigem vastupidi. Mitmetes uusarendustes on ostjaks välismaa investorid. Samuti on mitme projekti arendajad välismaalased."

Ka Elari Tamm Uus Maast toetab Lauguse seisukohta. ”See ei ole valdav. Igas ettevõtes on etapp, kui vaadatakse prioriteete üle. Ka täna vaadatakse ju piirkondi, kus on kuumem ja kuhu minna. Eesti kinnisvarasektor on üsna väike ja iga muudatus mõjutab meid, piisab kahest-kolmest suuremast fondist, kes rahavoogu müüvad,” märkis Tamm ja lisas, et Eestis on täna nõudlust palju, samuti investeerimishuvilisi. ”Raha liigub ja ettevõtted liiguvad. Välismaa investorid soovivad osta rohkem rahavoogu. Kindlasti on Venemaa investorid huvitatud täna siia rahavoo ostmisest,” lisas Tamm.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785