Kaisa Gabral • 3 aprill 2013

Uus Maa vastulause: see on pastakast kistud uudis

Pindi Kinnisvara analüütiku Siim Simsoni sõnul on välismaalased oma siinsetest investeeringutest väljumas. Uus Maa juhatuse esimees Jaanus Laugus aga selliseid järeldusi ei teeks.

”Ei oska eriti midagi arvata, pigem pastakast väljakistud uudis. Isegi statistika järgi pole välismaalased oluliselt rohkem vara müünud kui eelmine aasta samal perioodil,” märkis Laugus. ”Me ei tunneta, et kõik välsimaalased siit turult väljuma kipuks. Pigem vastupidi. Mitmetes uusarendustes on ostjaks välismaa investorid. Samuti on mitme projekti arendajad välismaalased."

Ka Elari Tamm Uus Maast toetab Lauguse seisukohta. ”See ei ole valdav. Igas ettevõtes on etapp, kui vaadatakse prioriteete üle. Ka täna vaadatakse ju piirkondi, kus on kuumem ja kuhu minna. Eesti kinnisvarasektor on üsna väike ja iga muudatus mõjutab meid, piisab kahest-kolmest suuremast fondist, kes rahavoogu müüvad,” märkis Tamm ja lisas, et Eestis on täna nõudlust palju, samuti investeerimishuvilisi. ”Raha liigub ja ettevõtted liiguvad. Välismaa investorid soovivad osta rohkem rahavoogu. Kindlasti on Venemaa investorid huvitatud täna siia rahavoo ostmisest,” lisas Tamm.

 

Jaga lugu:
Seotud lood
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785