Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 26. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Trink: prognoos pole pessimistlik vaid realistlik

Ehitusettevõtete hinnang algavale ehituse tippajale on kesisem kui aasta tagasi - igal kolmandal ettevõttel on tellimusi tavapärasest vähem.

Eesti Ehitusettevõtjate Liit prognoosib selleks aastaks ehitusturule viieprotsendilist langus ning ehitushindade tõusu ette ei näe. Merko Ehitus AS juhatuse esimees Andres Trink märkis, et see prognoos ei ole pessimistlik, vaid pigem realistlik ning ehitusturg sellel aastal ei kasva. "Kindlasti me ei prognoosi väga musta stsenaariumi," ütles ta.

Konjunktuuriinstituudi ehitusbaromeetri andmeil on igal kolmandal ettevõttel tavapärasest vähem tellimusi. Paremini on tellimustega kindlustatud rajatistega tegelevad firmad. TREV 2 Grupp ASi juhatuse liige Erki Mölder nentis, et portfellis olevate tööde maht on hetkel hea, kuid on viimase poole aasta jooksul samuti täheldanud, et uusi tellimusi on raske saada. "Trend on õige, suund on kokkuhoiule," ütles Mölder.

Pikemalt loe 26. märtsi Äripäeva paberlehest. 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785