Trink: prognoos pole pessimistlik vaid realistlik

Ehitusettevõtete hinnang algavale ehituse tippajale on kesisem kui aasta tagasi - igal kolmandal ettevõttel on tellimusi tavapärasest vähem.

Eesti Ehitusettevõtjate Liit prognoosib selleks aastaks ehitusturule viieprotsendilist langus ning ehitushindade tõusu ette ei näe. Merko Ehitus AS juhatuse esimees Andres Trink märkis, et see prognoos ei ole pessimistlik, vaid pigem realistlik ning ehitusturg sellel aastal ei kasva. "Kindlasti me ei prognoosi väga musta stsenaariumi," ütles ta.

Konjunktuuriinstituudi ehitusbaromeetri andmeil on igal kolmandal ettevõttel tavapärasest vähem tellimusi. Paremini on tellimustega kindlustatud rajatistega tegelevad firmad. TREV 2 Grupp ASi juhatuse liige Erki Mölder nentis, et portfellis olevate tööde maht on hetkel hea, kuid on viimase poole aasta jooksul samuti täheldanud, et uusi tellimusi on raske saada. "Trend on õige, suund on kokkuhoiule," ütles Mölder.

Pikemalt loe 26. märtsi Äripäeva paberlehest. 

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed