26. märts 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajad: rõhk ei ole enam kvantiteedil

Ehitussektoris tegutsevad juhtivad ettevõtted hindavad, et 2014. aastal kärbitakse kulusid ja panustatakse kvaliteedile.

Renoveerimise ja rekonstrueerimisega tegeleva Restor ASi tegevjuht Arsi Kook lausus, et tema meelest kaaluvad tellijad ja investorid otsuseid varasemast rohkem ning soovivad kõrgemat kvaliteeti ja paremaid tehnilisi lahendusi kui mõni aasta tagasi. “Rõhk ei ole kvantiteedil, pigem kvaliteedil. See annab eelise hea tausta ja kogemustega ettevõtetele,” ütles Kook.

Trev 2 juhatuse esimees Erki Mölder ütles, et ettevõte võtab aasta vastu võrdlemisi positiivsel noodil, ent 2014. aasta lõpuks on eesmärk kulusid kokku hoida. “Tuleb valmistuda – tööde maht 2014. aastal väheneb,” lausus Mölder.

Möödunud aasta neljandas kvartalis kasvasid ehitusvaldkonna palgad kümnendiku võrra, aga töö vähenemise pärast ennustavad ettevõtjad töötajate arvu kokkutõmbamist.

“Meil on suund spetsialiseerumisele, nendes valdkondades, mis ei ole meie strateegilised tegevused, on kindlasti ette näha töötajate arvu vähenemist,” märkis Mölder.

Põhjalikumalt on teema käsitletud 26. märtsi Äripäeva paberlehes.

Autor: Ehitusuudised.ee toimetus

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785