20. veebruar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Teedehangetel jääb domineerima endiselt hind

Riigihangete suurtellija Maanteeamet kinnitas, et paneb rohkem rõhku hangete põhjalikumale planeerimisele, ent hinna osas jäädakse siiski seni valitud tee juurde.

Küsimustele vastasid Maanteeameti spetsialistid.

Milliseid muudatusi hangete korraldamisel on plaanis sisse viia, et vältida eelmise perioodi rahastuse projektide vigu?

Meetmeid on mitmeid, kindlasti paneme rõhku veel põhjalikumale hangete planeerimisele. Kindlasti jätkame seda teed, et enne suuremate hangete avamist, korraldame tutvustavaid koosolekuid. Samuti täpsustame lepingu tingimusi vastavalt tagasisidele pakkujatelt.

Milliseid hankemenetlusi on plaanis tulevaste suuremate hangete puhul kasutada, kas jätkata odava hinna kriteeriumiga või minna läbirääkimistega hankemenetluse suunas?

Tänase seisuga ehitushangetel on hind üks põhiline kriteerium, mille alusel võitjaid valime ja ehitushangetel jääme valitud tee juurde. See aasta jätkame avatud hangetega ning läbirääkimistega hankemenetlusi ei ole kavas läbi viia.

Millised saavad olema Maanteeameti järgmised prioriteetsed projektid uuel EL eelarveperioodil?

Tallinna ringtee arendamine, kuid konkreetsematest järgmise eelarveperioodi projektidest ei oska veel täpsemalt rääkida.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785