Adamson: peame olema teede ehitamisel targemad

Maanteeameti juhi Aivo Adamson ütles Ehitusuudistele, et amet hakkab enam rõhku panema suurejooneliste objektide asemel just teede kestvusele. Adamsoni sõnul on oluline pikendada teede eluiga.

Adamson ütles Ehitusuudistele, et kvaliteetsete teede ehitamisel tuleb pöörata tähelepanu sellele, kuidas pikendada tee eluiga vähemalt 10 aastat. Adamson rõhutas, et tuleb rohkem tundma õppida ja jälgida pinnasestruktuuri ning selle käitumist.

„Alati pole mõistlik kõike kolme kihti maha panna. Kolmas kiht ehk kõige pealmine kiht on kõige kallim. Kui alumised kihid ei ole piisavalt pinnastruktuuriga kohanenud, ei ole ka kõige pealmise kihi eluiga kuigi pikk. Kui näiteks lasta enne kolmanda kihi paigaldamist esimestel kihtidel kaks aastat pinnasega kohaneda, jälgida tee struktuuri käitumist ning kaardistada probleemsed kohad, siis usun, et nii on võimalik tee eluiga pikendada vähemalt 10 aastat, võrreldes praeguse praktikaga,“ märkis Adamson.

Adamson ütles Ehitusuudistele, et teedeehituses on kindlasti palju arenguvõimalusi ning selleks tuleb haarata protsessi ka eksperte teadusasutustest.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed