Vaata, kes teenisid ehitus- ja kinnisvara sektoris enim dividende

Tänases Äripäevas ilmus Dividendide TOP edetabel. Ehitusuudised.ee toob välja ehitus-, kinnisvara ja ehitusmaterjalide sektoris tegutsevad ettevõtjad, kes teenisid enim omanikutulu.

2009. ja 2010. aasta Dividendide TOPis troonis ehitusettevõtja Toomas Annus, kes sai vastavalt omanikutulu pea 3 miljonit ja 5,3 miljonit eurot omanikutulu. Sel korral võttis Annuselt esikoha kasiinoärimees Armin Karu.
Ehitusuudised.ee toob alljärgnevalt välja esisajasse kuuluvad ettevõtjad ehitus-, kinnisvara- ning ehitusmaterjalide sektoris tegutsevad ettevõtjad

Koht 9 Stephan David Balkin 2,322 miljonit eurot
Monacos kinnisvaraäri ajav taanlane Balkin on üks suuremaid börsifirma Silvano aktsionäre. Tuli ettevõtte omanikeringi koos Toomas Tooliga, kes soovitas tal aktsiaid osta. Eelmise aasta septembris müüs Balkin ära kõik talle kuulunud Arco Vara 14 704 aktsiat, ühe aktsia hind jäi vahemikku 1,91-1,95.

Koht 22 Hillar Teder 0,915 miljonit eurot
Eelmisel aastal Ukrainas tõsisesse äritülli sattunud Hillar Tederi koht Äripäeva dividendide edetabelis tugineb tema loodud Venemaa jaeketi O'Key üllatavast otsusest hakata omanikele dividende maksma. Pole teada, kas O`Keylt dividende saanud Hillar Tederi firma Barleypark Ltd ka dividendid Tederile välja maksis.

Koht 32 Arti Arakas 0,697 miljonit eurot
Arco Vara asutaja, kes müüs pärast kinnisvarafirma börsile tulekut oma osaluse Toomas Toolile. On teinud mitmeid investeeringuid erinevatesse ettevõtetesse ja kinnisvarasse. 2011. aastal sai Araka valdusfirma tänu tütarfirmade müügile ja sidusfirmade investeeringute üleshindamisele korraliku kasumi.

Koht 39 Toomas Annus 0,647 miljonit eurot
Toomas Annusele kuulub 65,3% kontsernist Riverito, mille olulisemaks ettevõtteks on börsifirma Merko Ehitus, kus Riverito omab 72% suurust osalust.

Koht 41 Dmitri Mälson 0,608 miljonit eurot
Üks ehituse ja kinnisvaraga tegeleva kontserni MSI Grupp omanikest.

Koht 53 Tarmo Villemi  0,508 miljonit eurot
 Metalluste ja metallkonstruktsioonide tootmisega tegeleva Saku Metalli ainuomanik. Eelmise aasta suvel eraldus Saku Metallist jagunemise teel kolm ettevõtet: AS Saku Metall Uksetehas, AS Saku Metall Allhanketehas ja OÜ Karjavere.

Koht 55 Jaanus Paeväli 0,501 miljonit eurot
Ehitusvahtude tootja Krimelte ja Penosil Eesti üks omanikest.

Täistabeliga saad tutvuda tänase Äripäeva paberlehes.

Koht 85 Tiit Aava 0,378 miljonit eurot
Tiit Aava on kinnisvaraarendusega tegeleva TTP suuromanik. Ettevõte saavutas 2011. aastal viimase nelja aasta parima käibe ja kasumi. TTP omanduses on Tallinnas Pirital asuv Padriku elamurajoon. Lisaks tegeleb soojusenergia tootmise ja turustamisega ning peab Tallinnas legendaarset Kalamaja sauna. Väärtpaberitesse investeerib Aava Baby Shark nime kandva firma kaudu.

Koht 86 Aivar Tuulberg 0,378 miljonit eurot
 Raivo Rand 0,378 miljonit eurot
Aivar Tuulberg ja Raivo Rand on ehitusfirma Rand & Tuulberg omanikud. See ettevõte oli 1990ndate teises pooles Tartu riigihangete korraldajate lemmik. Meestele jäi aga Tartu kitsaks ning nad on jõudsalt laiendanud oma haaret ka Tallinnas.

Osale arutelus

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi ehitusuudiseid sotsiaalmeedias:

RSS

Ehitus­uudised.ee toetajad:

Teabevara ehitus­spetsialistile

Valdkonna tööpakkumised

Ehituse erilehed