20. detsember 2012

Skanska ostis Tallinna kesklinnas maad juurde

Skanska EMV ostab Tallinnas Sadama vahetus läheduses Ahtri tn 1a/2 kinnistu 235 000 euro eest. Hoonestamata kinnistu pindala on 597 m².

Kinnistu maakasutuse sihtotstarve on 70% elamumaa ning 30% ärimaa.

Skanska juhatuse esimees Andres Aavik ütles Ehitusuudistele, et tegemist on loogilise ostuga. „Saame Admiraliteedi ala kõige lõunapoolsema külje. Admiraliteedi alale plaanitud arenduse detailplaneeringus oli sinna kinnistule projekteeritud maja, mille maa jagunes nii, et osa oli Skanska kinnistul ning teine osa linna maal. Linn hindas selle maa ära, päris kõrgelt, kuid olime ainuke pakkuja ning ostame maa ära,“ rääkis Aavik.

Arenduse osas ütles Aavik, et antud alal on plaan ehitustegevusega alustada kõige optimistlikult järgmise aasta 4. kvartalis. Arenduskinnistule plaanitud elamutele ja äripindadele eelneb kindlasti eelmüük, mis annab kindlustunde projekti teostamiseks. „Seni oleme nii toimetanud. Sama on tehtud ka Rootsis ja Norras ning see toimib. Ehitustegevusega alustame siis, kui kriitiline hulk pindasid on ostjad leidnud,“ rääkis Aavik.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688