20. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska ostis Tallinna kesklinnas maad juurde

Skanska EMV ostab Tallinnas Sadama vahetus läheduses Ahtri tn 1a/2 kinnistu 235 000 euro eest. Hoonestamata kinnistu pindala on 597 m².

Kinnistu maakasutuse sihtotstarve on 70% elamumaa ning 30% ärimaa.

Skanska juhatuse esimees Andres Aavik ütles Ehitusuudistele, et tegemist on loogilise ostuga. „Saame Admiraliteedi ala kõige lõunapoolsema külje. Admiraliteedi alale plaanitud arenduse detailplaneeringus oli sinna kinnistule projekteeritud maja, mille maa jagunes nii, et osa oli Skanska kinnistul ning teine osa linna maal. Linn hindas selle maa ära, päris kõrgelt, kuid olime ainuke pakkuja ning ostame maa ära,“ rääkis Aavik.

Arenduse osas ütles Aavik, et antud alal on plaan ehitustegevusega alustada kõige optimistlikult järgmise aasta 4. kvartalis. Arenduskinnistule plaanitud elamutele ja äripindadele eelneb kindlasti eelmüük, mis annab kindlustunde projekti teostamiseks. „Seni oleme nii toimetanud. Sama on tehtud ka Rootsis ja Norras ning see toimib. Ehitustegevusega alustame siis, kui kriitiline hulk pindasid on ostjad leidnud,“ rääkis Aavik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785