Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 18. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skanska tahab suurt arendust kesklinna

Tallinna linnavalitsus kavatseb esitada volikogule kehtestamiseks juba neli aastat tagasi Skanska EMV taotlusel algatatud detailplaneeringu, mis võimaldab ehitada Pärnu maantee ja Järvevana tee vahelisele alale elu- ja ärihooned.

Detailplaneeringuga luuakse võimalus rajada 13,32 ha suurusele maa-alale kokku 20 hoonet, neist kõrgeim kuni 16-korruseline elu- ja ärihoone, teatas Raepress. Ühtlasi näeb detailplaneering ette olemasolevate ärihoonete rekonstrueerimise ja laiendamise või olevas mahus säilitamise.

Planeeringualal asunud tootmishooned on nüüdseks kas lammutatud või büroodeks kohandatud – kvartalis asuvad näiteks Politsei- ja Piirivalveameti kasutuses olevad hooned, Honda keskus, Isku mööblikauplus jne. Eri aegadel ja eri tüüpi hoonetega hoonestatud alal ei ole väljakujunenud tervikmiljööd.

13,32 ha suurusele planeeringualale on kavandatud kuni 348 korterit. Parklad on ette nähtud kompaktsetena hoonete alla, kahele või kolmele maa-alusele korrusele. Detailplaneeringu koostas OÜ Arhitektuuribüroo Ignar Fjuk. Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles Skanska EMV AS.

Detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 30. detsembri 2008 korraldusega ning võeti vastu Tallinna Linnavalitsuse 9. märtsi 2011 korraldusega. 11. aprillist kuni 10. maini 2011 oli detailplaneering avalikul väljapanekul, mille kestel ei laekunud detailplaneeringu lahenduse kohta ühtegi kirjalikku pöördumist. Detailplaneeringule andis 25. augustil 2011 planeerimisseadusest tuleneva heakskiidu ka Harju maavanem.

 

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785