20. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon: kvaliteetne projekt ja õiged töömeetodid toovad õnnestumise

Nordecon lõpetas Hüüru piirkonna ühisveevärgi- ja kanalisatsioonitorustike ning -rajatiste ehitustööd, mille ehitustööde maksumus oli 3,74 miljonit eurot.

Vee ja kanalisatsiooni kõigile nõuetele vastava tarbimisvõimaluse said 125 kinnistu elanikud.

Nordocon ASi juhatuse liikme Erkki Suurorgi sõnul esitas projektile piisavalt väljakutseid Hüüru piirkonna geograafilised iseärasused. „Paekivi kiht tuli vastu kohati juba poole meetri sügavusel ning külast läbivoolava Vääna jõe tõttu oli veetase kõrge. Samuti tuli töid teha suure liikluskoormusega Tallinn-Paldiski maantee ääres,“ selgitas Suurorg. „Samas õnnestus tänu tellija poolt koostatud väga heale projektile ning Nordeconi projektmeeskonna poolt õigesti valitud töömeetoditele tööd tähtaegselt lõpetada.“

Erkki Suurorgi sõnul paigaldati antud ehitustööde käigus 8,7 km veetorusid, 6 km isevoolset kanalisatsiooni ning 7,1 km survekanalisatsiooni ning 7 reovee kompaktpumplat. Samuti puuriti kaks puurkaevu, vastavalt 50 meetri ja 170 meetri sügavusele ning ehitati uus veetöötlusjaama hoone kahe veemahutiga.

Hüüru piirkonna ühisveevärgi ja -kanalisatsioonitorustike projekteerimis- ja ehitustöid rahastasid Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfond ja tellija Kovek AS. Inseneriks oli P.P. Ehitusjärelevalve OÜ.

Nordecon AS on 1989. aastal asutatud Eesti juhtivaid ehitusettevõtteid. Alates 2006. aasta maist on Nordecon noteeritud NASDAQ OMX Tallinna börsil.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785