Autor: Kristi Malmberg • 11. detsember 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik ostab 685 000 euroga maadevahetuseks soetatud kinnistu

Novembri lõpus on keskkonnaministri käskkirjaga otsustanud riik osta SRV Kinnisvara tütarfirmalt 685 000 euroga kinnistu Pirita jõeoru maastikukaitsealal, millega ettevõte plaanis varem maadevahetustehingu teha.

Selle aasta oktoobri alguses küsis keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus Mark Invest juhatuse liikmelt Priit Saukilt, kas ekspertide poolt kinnistu turuväärtuseks hinnatud 685 000 eurot rahuldab maaomanikku. Sauk nõustus ning minister tegi otsuse kinnistu ostuks.

Vabaõhukooli tee 110 on üle 27 000 ruutmeetrine kinnistu Pirita jõeoru maastikukaitsealal Puhkekodu piiranguvööndis ning see on koormatud ostueesõigusega Eesti Vabariigi kasuks.

„Seda asja on aetud aastaid enne mind. Ma olen olnud teadmises, et sellised läbirääkimised on pooleli,” ütles Sauk, kes on praegusel ametikohal olnud pool aastat. Ka ei osanud öelda, millise kinnistu vastu soovis firma aastaid tagasi kinnistu vahetada. Nimelt ostis firma kinnistu 2005. aastal, kui maadevahetus käis täiel hool.

Mis puudutab riigi ostuplaani, siis selles Sauk veel kindel pole.

„Meie selles veel nii kindlad pole. Meie mõtleme nii, et kui allkiri all ja raha käes, siis on asi korras,” ütles Sauk. Ta lisas, et kunagi oli see kinnistu ette nähtud arenduseks, kuid hiljem selgus, et see pole võimalik.

Käskkirjast selgub, et SRV Kinnisvara tütarfirma Mark Invest OÜ esitas avalduse  maadevahetuseks 2005. aasta augustis ehk ligi kuu pärast seda, kui ettevõte kinnistusraamatu järgi selle omanikuks sai.

Pikemalt loe 11. detsembri Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785