Marta Jaakson • 26 november 2012

Kasulik tulekahju? Tallinna Maakri arendus võib kiireneda

Oktoobri lõpus puhkenud põleng võis kõrvaldada olulise takistuse Tallinna kesklinna magusas piirkonnas kinnisvara arendamisel.  

Kinnisvaraarendajale tähendab Maakri 28 hoone aga kõike muud kui naudingut. Tegemist on kultuurimälestisega. See fakt on takistanud hoone asemele 24korruselise pilvelõhkuja rajamist.

Hoone üks omanikke, tuntud kinnisvara?rma SRV Kinnisvara on koguni üritanud Maakri 28 hoovipoolse hoone demonteerida ja panna taas püsti krundile Wismari 23. Sellega ei olnud nõus maa-amet, sest tegemist on kinnismälestisega ja see välistab üldjuhul objekti asukoha muutmise, rääkimata hoone ümberprojekteerimisest.

Aastaid vindunud probleemile võis aga saabuda ootamatu lahendus 25. oktoobril,

kui kinnilöödud ukse- ja aknaavadega majas pääses valla punane kukk, mis tekitas hoonele palju kahju.Päästeameti pressiesindaja ütles põlengule järgnenud päeval, et hoonesse murti sisse ja keegi tegi majja tule.

Äripäev põrkus hoone omaniku otsimisel kokku üllatava probleemiga – omanikku sellel põlenud hoonel justkui ei olekski. Kuna Maakri 28 ei ole kinnistatud, siis pole hoonet ka ehitisregistrites. Ametnikud viitavad aga justkui ühest suust, et hoone omanik on SRV Kinnisvara tütarettevõte Mark Invest OÜ.

Omanik ei taha olla omanik. , et tegemist ei ole nende omanduses oleva majaga. Neil on seal ainult paar korterit ja nad ei tea täpselt, kus maja otsas need korterid asuvad. “Ma võin eksida, kes selle omanik on. Küll ei ole selle maja või maa omanik SRV Kinnisvara, see on nüüd küll fakt. Kes täpselt selle maja omanik on, kas see on linn või riik või keegi teine, aga praegu  ei saa kindlasti omanik olla SRV Kinnisvara, sest me lihtsalt ei ole seda,” toonitab Hallikivi esimeses intervjuus.

Esimese pärimise peale teatab SRV Kinnisvara arendusjuht Ülar Hallikivi

Nädalapäevad hiljem muutis aga Hallikivi meelt ning vastas juba teisiti. Kuidas täpsemalt loe 26. novembri Äripäeva paber- või digilehest.

Jaga lugu:
EHITUSE UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad ehituse uudised igal nädalal enda postkasti.

Ehitusuudised.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen Paapsi
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785