30. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuressaares valmis politseinike ja päästjate ühishoone

30. oktoobril avati pidulikult Kuressaare politsei ja pääste 2900m² suuruse netopinnaga 3-korruseline ühishoone.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) korraldas Kuressaare uue politsei ja pääste ühishoone rajamiseks ning üürile võtmiseks vähempakkumise, mille võitis OÜ Fund Ehitus. Hoone arhitektuurse ideelahenduse autor on Arhitektuuribüroo Luhse & Tuhal ja projekteerija Celander Projekt OÜ.

RKASe kommunikatsioonijuhi Madis Idnurmi sõnul on antud projekti näol tegu nn PPP projekti (avaliku ja erasektori koostöö) raames valminud hoonega.

"RKASe poolt korraldatud vähempakkumise arendaja leidmiseks võitis OÜ Fund Ehitus üürihinnaga 10,14 eurot ühes kuus, arvestatuna kasuliku pinna ühe ruutmeetri kohta ilma käibemaksuta. Vähempakkumise üürisumma alghinnaks oli 12 eurot ruutmeetri kohta ilma käibemaksuta ja see sisaldab haldamist, tehnohooldust, heakorda, ehitus- ja remonttöid ning omanikukohustusi. Üürile lisandub tasu tarbimisteenuste eest," tõi Idnurm välja. Hoone projekteerimise ja ehitamisel on lähtutud ka energiatõhusa hoone nõuetest.

Paregu on alustatud on ka Kuressaare angaar-kordoni ehitustöödega, kus käivad alusplatside ehitustööd. Projekti ettevalmistamisega alustati oktoobri alguses 2012. aastal.Majas said endale ruumid Kuressaare politseijaoskond, kodakondsus- ja migratsioonibüroo teenindus, Kuressaare päästekomando ja mereseirekeskus. Hoone on koos Jõhvi ja Rakverega on juba kolmas viimase kahe aasta jooksul ehitatud selline kaasaaegne riigihoone.Esimese politsei ja pääste ühishoone avas siseministeerium 2003. aastal Tapal, seejärel 2008. aastal Iisakus, 2010. aastal detsembris Rakveres ning 2012. aasta mais Jõhvis. Sel suvel valmis Jõgeval ka uus politsei- ja kohtuhoone. Järgmine, Narva politseinike ja päästjate tööruumid valmivad tuleva aasta talvel.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785