29. oktoober 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitustanner jääb linna keskusesse. Põhjus hinnas

Swedbanki kinnisvara hindamise valdkonna juhi Piret Ütsi sõnul kerkivad uued korterid peamiselt kesklinna, kirjutab tänane Äripäev.

Ütsi sõnul uute korterite üldisest de?tsiidist rääkida ei saa, uusi projekte on turule lisandumas eelkõige Tallinnas, mõni ka Tartus. “Küll ei võimalda ehitushind rajada soodsama hinnaklassi kortereid äärelinna, vaid peamiselt lisanduvad uued projektid kesklinna ja selle lähiümbrusesse,” märkis Üts.

“2012. aasta algas kinnisvaraturul aktiivselt ning on jätkunud samas vaimus nii teises kvartalis kui ka suvel,” tõdes Üts. Tehingute arv kasvas teises kvartalis aastataguse ajaga võrreldes 24%. Ka kolmas kvartal tõotab tehingute arvu poolest eelnenud aastaid ületada.

Tunda tarbija ebakindlust. Hinnad ei ole Ütsi teatel kasvanud nii jõudsalt kui tehinguaktiivsus ning see on inimeste väikest kindlustunnet arvestades ka

ootuspärane. Põhiliselt tekitavad ebakindlust Lääne-Euroopa uudised. Korteriomandite mediaanhind tõusis küll 8%, võrreldes eelmise aasta teise kvartaliga, ja 1–3%, võrreldes möödunud kvartaliga, kuid see ei tähenda,et hinnatõus oleks igas piirkonnas ühtlane.

Väiksemates keskustes on nõudlus endiselt väga tagasihoidlik ning hinnatase liigub kord positiivses, kord negatiivses suunas.

Statistikas annab eelkõige tooni Harjumaal toimuv, sest Harjumaa tehingud moodustavad üle poole terve Eesti turust.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785