6. september 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

1Partner: korteritehingute arv kasvas aastaga 20%

Tänavu augustis tehti Tallinnas korteritega 649 ostu-müügitehingut, mis on võrreldes juuliga kümme protsenti ning mullusest viiendiku võrra enam, analüüsib kinnisvaraettevõte 1Partner Maa-ameti tehingu- ja hinnaülevaadet.

1Partner Kinnisvara tegevdirektor Martin Vahteri sõnul mõjutavad praegust turgu küll soodsad laenuintressid, kuid ühtlasi ootavad pangad buumiajast märksa suuremat omafinantseeringut ja see suund pole viimastel aastatel muutunud. “Pankade mõistlik ja väiksema riskiga poliitika hoiab nii turgu kui majandust üldiselt uuest ülekuumenemisest,” ütles Vahter.

“Kuna iseseisvasse ellu astuvad noored tihti laenu sissemakset kokku ei saa, siis on ka üürimine viimase paari aastaga hüppeliselt kallimaks ja pingelisemaks läinud,” sõnas Vahter ja lisas, siiski sooritatakse Eestis ostu-müügitehinguid üürimisest kordades enam.

Eluhoonetega hoonestatud kinnistuid müüdi Tallinnas augustis 38, mis on kaheksa võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim eramu võõrandati 2 080 000 ja odavaim 4700 euro eest. Kalleim korter müüdi Tallinnas augustis 342 000 ja odavaim 1000 euro eest.

Augustis müüdi Tallinnas 14 hoonestamata elamumaa kinnistut, mis on kaheksa võrra enam kui eelmisel kuul. Kalleim krunt võõrandati 240 000 ja odavaim 3451 euro eest.

Tallinna korterite pinnaühiku keskmine maksumus on juba 17 kuud püsinud stabiilselt 1000 ja 1100 euro vahemikus ruutmeetri kohta, jäädes augustis 1095 euro tasemele.

1Partner Kinnisvara põhiteenused on kinnisvara vahendus, -hindamine, ehitamine ning investeeringute juhtimine.

 

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785