9. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MTA pidas Ülemistel sarikapidu

Ülemiste Citysse kerkiva kolmiktorni suurim rentnik Maksu- ja Tolliamet saab 2013. aasta lõpuks  enda käsutusse 11 650 m² pinda. Hoone ehitajaks on NCC Ehitus.

Technopolis Ülemiste juhatuse esimehe Gert Jostovi sõnul on kolmiktorni näol tegemist ühe suurima Tallinna büroohoonega, mille suletud netopind on rohkem kui 25 000 m², mis on Jostovi sõnul 5% kogu Tallinna olemasolevatest büroopindadest ja kuhu on investeeritud üle 30 miljoni euro.

„Linnaku kiire kasv tekitab elavnemise Tallinna büroopindade turul ja loob head võimalused seniste klientide kasvuks ja arenguks. Samas toob see kaasa vastutust ja kohustusi. Töötame juba praegu selle nimel, et arendada ja laiendada teenusteringi ning parkimisala ning välja töötada uus linnaku toitlustamise kontseptsioon,“ lisas Jostov.

“Hoone valmimine toob ameti töötajad esmakordselt kaheksast eraldiasuvast hoonest ühe katuse alla, suurendab ühtsustunnet ning muudab kogu meie töö tõhusamaks,“ ütles Maksu- ja Tolliameti peadirektor Marek Helm.

AS NCC Ehitus juhatuse esimees Toomas Aak ütles, et tegemist on energiasäästlikku hoonega, kus on tellija poolt energiatõhususe tingimused isegi karmimad, kui Eesti seadused seda ette näevad. "Tegemist on kindlasti praegu olemasolevatest kõige energiatõhusama büroohoone valmimisega," ütles Aak

Aadressile Lõõtsa 8 kerkiva kolmiktorni kavandi töötas välja Larkas & Laine Oy Soomest. Arhitekt Oliver Lemarchandi ideed arendas edasi Katrin Birk arhitektuuribüroost EA Reng. Hoonet ehitab AS NCC Ehitus.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785