7. august 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

VKG ehitab uue tehase

Viru Keemia Grupp (VKG) sai lõpliku loa Kohtla-Järve linnavalitsuselt uue Petroner tehnoloogial põhineva tehase ehituseks ning alustab ehitustegevusega selle aasta sügisest.

Uue Petroner tehnoloogial põhineva tehase ehitusmaksumus on üle 60 miljoni euro.

VKG avalike suhete juht Julia Aleksandrova sõnul teostab uue tehase erinevate osade projekteerimise töövõttu Viru Keemia Grupp (VKG) ise projekteerimis-ehitus töövõtu meetodil.

Kohalike ettevõtete (Kohtla-Järve, Jõhvi ettevõtted, jt Eesti ettevõtted) eelistamise mõte on Aleksandrova sõnul nii praktiline, kui ka n-ö "sotsiaalne" põhjendus.

„Praktilisest aspektist on see õige sellepärast, et suurem osa kohalikke ettevõtteid on ehitanud ka Petroter I tehast ja neil on olemas vajalik kogemus. Uute kohalike tegijate kaasamisel aga loodame anda tööd kohalikele inimestele ning käivet ettevõttele, mis omakorda mõjutab positiivselt kohalikku majanduslikku pilti,“ märgib Aleksandrova.

Seni on VKG kohalike alltöövõtjatega väga rahul. „Paljudega neist seob kontserni ettevõtteid edukas ja pikaajaline koostöö. Näiteks. VKG külje all tegutseva Remeksi Keskuse spetsialistid töötasid koos VKG inseneridega välja mitmeid tähtsaid tehnoloogilisi sõlmi Petroter I jaoks,“ lisab Aleksandrova. „Esimese tehase ehituse näitel oli samuti  väga hästi näha, et ühes regioonis elavad ja töötavad inimesed tõsiselt hoolivad oma töö kvaliteedist ja on valmis sellele pühenduma rohkem, kuna sellest otseselt sõltub nende reputatsioon.“

VKG juhatuse liige ja tehnikadirektor Meelis Eldermanni sõnul on Petroter II  kontserni arengukavades loogiline jätk. „Tuleval aastal avatav VKG Ojamaa kaevandus toodab enim just Petroter tehnoloogia poolt kasutatavat peenpõlevkivi, mis on kindlasti üheks oluliseks tõukeks uue tehase rajamisel. Selleks, et olla edukad pikemas perspektiivis, peame juba praegu looma endale stabiilse pinnase, mis aitab meil hakkama saada karmistuvate keskkonnanõuete ja muutuva naftahinna tingimustes,“ lisab Eldermann.

Tööde teostamise perioodiks kujuneb august 2012 kuni veebruar 2014, tehas on plaanis käivitada 2014. aasta teises pooles.

VKG on Eesti suurim põlevkiviõli ja kemikaalide tootja. Kontserni valduses on oma kaevandus, 5 põlevkivi ümbertöötlemisvabrikut ning oma transpordi-,montaaži- ning energeetikaettevõtted, mis pakuvad tööd pea 2 000 inimesele.

Kontserni 2011. aasta käive oli üle 170 mln euro. VKG on tunnustatud Eesti vastutustundliku ettevõtte tiitliga 2010. ja 2011. aastal. 2011. aastal sai ettevõte ka „Keskkonnategu 2011“ auhinna keskkonnajuhtimise kategoorias.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785