21. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Valitsus suurendas Riigi Kinnisvara aktsiakapitali

Valitsus kiitis heaks Riigi Kinnisvara AS-i aktsiakapitali suurendamise 1,3 miljoni euro võrra. Eelnõu kohaselt antakse mitterahalise sissemaksena ministeeriumi valitsemisalast 11 objekti.

Eelnõus on märgitud, riigi esindajana volitatakse hääletama RKAS aktsionäride üldkoosolekul aktsiakapitali suurendamise poolt rahandusministrit 340 300 euro võrra 13 403 uue 100-eurose nimiväärtusega aktsia väljalaskmise teel ning märkima aktsiad. Riigi poolt omandatavate uute RKAS aktsiate valitsejaks määratakse rahandusministeerium.

Valitsuskabineti 26. märtsi 2009. aasta nõupidamisel arutati riigi kinnisvara inventuuri I etappi, mille tulemusena peeti otstarbekaks määrata riigile mittevajaliku hoonestatud kinnisvara müügi ettevalmistajaks ja läbiviijaks RKAS koostöös erinevate ministeeriumidega.

Ministeeriumid pidid koostöös rahandusministeeriumiga hindama vara vajalikkust riigi tegevusteks. Selle tulemusel selgitati välja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisel olev riigivara, mis ei ole ministeeriumile vajalik. Valdavalt on tegemist maanteeameti valduses oleva riigivaraga, mille hulgas on korteriomandid, mitteeluruum, büroohooned, teemeistripunkt ja sadamahoone.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785