21. juuni 2012

Valitsus suurendas Riigi Kinnisvara aktsiakapitali

Valitsus kiitis heaks Riigi Kinnisvara AS-i aktsiakapitali suurendamise 1,3 miljoni euro võrra. Eelnõu kohaselt antakse mitterahalise sissemaksena ministeeriumi valitsemisalast 11 objekti.

Eelnõus on märgitud, riigi esindajana volitatakse hääletama RKAS aktsionäride üldkoosolekul aktsiakapitali suurendamise poolt rahandusministrit 340 300 euro võrra 13 403 uue 100-eurose nimiväärtusega aktsia väljalaskmise teel ning märkima aktsiad. Riigi poolt omandatavate uute RKAS aktsiate valitsejaks määratakse rahandusministeerium.

Valitsuskabineti 26. märtsi 2009. aasta nõupidamisel arutati riigi kinnisvara inventuuri I etappi, mille tulemusena peeti otstarbekaks määrata riigile mittevajaliku hoonestatud kinnisvara müügi ettevalmistajaks ja läbiviijaks RKAS koostöös erinevate ministeeriumidega.

Ministeeriumid pidid koostöös rahandusministeeriumiga hindama vara vajalikkust riigi tegevusteks. Selle tulemusel selgitati välja majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisel olev riigivara, mis ei ole ministeeriumile vajalik. Valdavalt on tegemist maanteeameti valduses oleva riigivaraga, mille hulgas on korteriomandid, mitteeluruum, büroohooned, teemeistripunkt ja sadamahoone.

Jaga lugu
Ehitusuudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785
Hannes RummReklaamimüügi projektijuhtTel: 518 4688