7. juuni 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

YIT ja Capital Mill sõlmisid uue büroohoone ehituslepingu

AS YIT Ehitus ja Capital Mill allkirjastasid lepingu äri- ja büroohoone projekteerimis- ja ehitustööde teostamiseks Tallinna kesklinnas Admiraliteedi basseini vahetus läheduses.

AS-i YIT Ehitus juhatuse liikme Toomas Rapp sõnul on alustav projekt tehniliselt nõudlik. „Antud projekti puhul on kindlasti vajalik osapoolte vaheline sujuv koostöö, et saavutada tasakaalustatud lahendus arhitektuuri ja efektiivsuse vahel.“ lisas Rapp. „ Usume, et silmapaistva lahendusega Navigator hakkab kesklinna ja sadama vahelist ala hästi ilmestama, mõjutades tõenäoliselt terve piirkonna arengut. “

„Käesoleva arendusprojekti ehitus annab meile taas võimaluse näidata, et projektijuhtimisel põhinev meetod on efektiivne - võimaldades koostöös tellijaga projekteerida lõpuni ja ehitada valmis  tehniliselt nõudlik hoone. Saame oma kompetentsi ja võimekust rakendada projekti kõikides etappides, samuti tehnovõrkude väljaehitamise tööprojektide koostamisel.“ lisas Rapp.

Capital Mill OÜ partneri Marko Kull sõnul sobib Laeva tn 2 äri- ja büroohoone ehituse algus hästi olukorraga, kus vakantset A-klassi kontori pinda Tallinna kesklinnas napib. „ Rääkides piirkonna arengupotentsiaalist, võime juba lähiaastatel naabruses näha kerkimas mitmeid arhitektuurselt läbimõeldud hooneid. Paiknedes teede ristumiskohas, on rajatav hoone kaugelt äratuntav ja meeldejääv.“ lisas Kull.  „Meil on hea meel tõdeda, et saame olla üks esimesi, kes nii väärtusliku koha peale uue hoone rajab. Usume, et arendusprojektist saab piirkonna suunanäitaja,  mida ilmestab ka hoone nimi  - Navigator.“ rääkis Kull.

Rajataval hoonel on 6 maapealset korrust ning maa-alune autoparkla, mis ühtekokku moodustab ca 9000m2 põrandapinda. Tavatult sügavate sisselõigetega fassaadis kasutatakse valdavalt klaasi. Arendusprojekti läheduses asuvad Tallinna Sadam, Rotermanni kvartal, Tallinna Vanalinn, Foorumi ja Norde Centrumi kaubanduskeskused.

Navigator hakkab nii sisemiselt kui väliselt peegeldama väärikust. Tegu on arhitektuuriliselt kauni ning väljapaistva majaga, kus on kasutatud peegelpindu ja parimaid materjale. Hoone on projekteerinud Urmase Lõokese Arhitektuuribüroo.

Uue ärihoone naabrusesse plaanivad peagi ehitustöödega alustada ka Skanska ning kinnisvaraärimees Hillar Teder.

Capital Mill korraldab investeeringuid Eestis asuvatesse ärihoonetesse ning suurendabnende väärtust kvaliteetse kinnisvarajuhtimise abil. Ettevõtte tegutsemisaastate jooksul on tehtud kokku investeeringuod koguväärtuses ca 60 miljonit eurot.

YIT Ehitus koos sõsarettevõttega YIT Emico on Eesti juhtivad ehitusettevõtted, mis kuuluvad Soome suurimasse ehitusteenuseid pakkuva ettevõtte, YIT, kontserni. YIT kontserni 2011. aasta käive oli 4,5 miljardit eurot.

Uus ärihoone Tallinna kesklinnas, Navigator
Foto: YIT
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785