30. mai 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ehitajad ootavad suvelt kasvu. Kriisi ei paista

Suvehooaeg  toob ehitusturu elavnemise. Ehitus-materjalide kallinemisest hoolimata on tänavu ehitajatel käed-jalad tööd täis ning ollakse sunnitud mõnele kliendile isegi ära ütlema.

Kuidas hooaeg algab?

GENNAD I MIHHAILOVAldevara OÜ juhataja

Tegelen sanitaartehnika ja sanitaartehniliste töödega. Võib eeldada, et suvel tuleb elavnemine, kuid praegu ei ole veel midagi muutunud peale selle, et tekkis lootus ja inimesed hakkasid küsima. Hea juba seegi, et tuntakse huvi. Talvel oli kõik täitsa vaikne. Võrreldes aastatagusega on tööd umbes 15–20% rohkem, kuigi samas järgus on tõusnud ka materjalide ja sanitaartehnika hinnad.

JURI  JURKOVSKI Solbel OÜ juhataja

Mina arvan, et tõus on olemas. Paljudest tellimustest tuleb isegi ära öelda. Minu suveprognoos on optimistlik: tuleb veel suurem elavnemine. Ehitusmaterjalide kallinemise tõttu on tegutsemine võrreldes mullusega muutunud raskemaks. Eriti morjendavad hangete ebaprofessionaalsed hinnad. Paljud hanked lõpetatakse, kuna omavalitsustes istuvad ebaprofessionaalsed töötajad, kes ei suuda turu olukorda objektiivselt hinnata. Parem olnuks hange kaotada kui valmistuda selleks 2–3 nädalat ette ning siis saada teada, et see lõpetati.

VALERI IVANOVEhitern OÜ juhataja

Ida-Virumaal on elavnemist tunda. Võrreldes mullusega ning talveperioodiga isegi märkimisväärset elavnemist. Aastaga on ehitusmaterjalid kallinenud 15–20% võrra, kuid kehtivad erinevad reklaamikampaaniad, allahindlused. Spetsialistidega on probleeme. Kutsume meie ehitajaid Soomest ja Euroopast tagasi. Usun, et siin saab sama palju teenida. Seoses Narva kanalisatsiooni ja veevarustuse rekonstrueerimisega on meil järgmisel kolmel aastal väga palju tööd. Varsti lastakse ka uus võitehas käiku – kui läheb hästi, siis algab veel ühe võitehase ehitamine. Nii et lähimal 3–5 aastal ei ole Ida-Virumaa ehitusturul kohe kindlasti mõõna tulemas.

Loe lähemalt tänasest Äripäeva paberlehest

Autor: Tatjana Merkulova Nadeža Widder

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785