25. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti katusetootja ostis Soome gasellettevõtte

Eile ostis Eesti teraskatuste terviklahenduste pakkuja AS Toode Soome sama sektori ettevõtte OY JanLa.

Ei juhtu just sageli, et Eesti firma ostab ära Soome ettevõtte. Eile hommikul sõlmisid Toode ja JanLa ostu-müügilepingu JanLa aktsiate ostmiseks. Tehingu käigus sai JanLa omanik Janne Lahtinen AS Toode kolmandaks suuremaks eraisikust aktsionäriks, omandades Toote aktsiatest 9 protsenti. JanLa ja Toode tegevuste ühendamisel tekib Balti- ja Põhjamaade suurimaid teraskatuste valmistajaid ja paigaldajaid.

JanLa on Soome gasell, ülikiirelt arenenud terasplekk-katuseid ja lisatarvikuid tootev ettevõte, mis viie tegutsemisaasta jooksul tõusnud tiheda konkurentsiga Soome turul esimese viie hulka. 2010. aastal nimetas Kauppalehti JanLa Soome kiireimini arenevaks ettevõtteks. Firma käive oli  2011. aastal ligi 8 miljonit eurot, kasvades aastaga 23 protsenti.

Pikemalt loe tänasest Äripäevast.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785