23. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pertens kahtleb RKASe tee-hangete võimekuses

Lemminkäinen Eesti AS juhatuse esimees Sven Pertens tunnustab Riigi Kinnisvara ASi, ent kahtleb, kas RKASel on olemas piisav ressurss üle-Eestiliste teedeehituse hangete läbiviimiseks.

„Küsimus on, kas RKASil on olemas piisav erialane kompetents, et korraldada suuremahuliselt maantee- ja taristuhankeid. Selle kvaliteet sõltub eelkõige kompetentsist ja vastavate ressursside olemasolust,“ märkis Pertens, kuid lisas, selline lahendus võib viia riigipoolsele dubleerimisele.

Pertensi sõnul võib ju mõelda, et maanteeametist viia osa erialase kompetentsiga inimesi üle Riigi Kinnisvarasse, kuid siis jääb kompetentsi jälle puudu maanteeametis.

„Muidugi peab kiitma Riigi Kinnisvara Koidula piiripunkti projekti eest, kuid kui on vaja hallata 5-10 suurt projekti pluss kümmekonda väiksemat projekti, siis ma arvan, et praegu sellised ressursid RKASil puuduvad. Teine küsimus on, kas seda praktiseerida üle Eesti. Iseenesest töötavad maanteeametis ju spetsialistid, kelle spetsiifika on teed ja infra,“ lisas Pertens.

Pertens loodab, et uue kvaliteedi ja maanteeameti hea toimivuse saab selle uus juht tööle. „Loodan väga, et uus juht on väga heade administratiivsete võimetega ja kodus erialastes küsimustes. Et praegu on riigiga suhtlemine väga keeruline ja puudub diskussioon, siis ootan, et uue juhiga on võimalik laua taga asju korralikult arutada,“ tõi Pertens esile ootusi maanteeameti uuele juhile.

Majanduskomisjoni esimees Arto Aas leiab, et Eesti riigi kinnisvara haldav Riigi Kinnisvara AS (RKAS) võiks tulevikus korraldada ka teedeehituse hankeid. „2011. aastal korraldas RKAS 1249 riigihanget, millest osutus edukaks 99,9 protsenti. Ainult kolm hanget vaidlustati ja nendest ühe otsus tühistati. See näitab, et RKASist on kujunenud riigi jaoks tõeliselt professionaalne kompetentsikeskus,’’ lausus parlamendisaadik.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785