20. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Statistikaamet:Ehitushinnad tõusuteel

Statistikaameti teatel tõusid selle aasta esimeses kvartalis ehitushinnad võrreldes eelmise aastaga 5%. Eelmise kvartali suhtes oli tõus 0,4%.

Ehitushinnaindeksi tõusu mõjutas eelkõige materjali ja tööjõu kallinemine, mis andsid indeksi kogutõusust vastavalt üle poole ja üle kolmandiku.

Statistikaamet märgib, et eelmise kvartaliga võrreldes I kvartalis tööjõud siiski odavnes (3,3%), kuid kulutused ehitusmasinatele tõusid 4,4% ja -materjalidele 1,7%.

Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi muutus oli 2012. aasta I kvartalis võrreldes eelmisega 0,1% ja võrreldes 2011. aasta I kvartaliga 5,8%.Ehitushinnaindeksi arvutamisel kaasatakse neli ehitistegruppi: eramud, korruselamud, tööstus- ja ametihooned. Remondi- ja rekonstrueerimistööde hinnaindeksi puhul on vaatluse all ametihooned. Ehitushinnaindeks väljendab ehitustegevuse maksumuse muutust ehitusplatsi otsekulude tasemel. Otsekuludes arvestatavad ressursid jaotatakse kolme põhigruppi: tööjõud, ehitusmasinad ja -materjal.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785