17. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinna kavandatakse uut äri- ja elamukvartalit

Tallinna linnavalitsus võtab homsel istungil vastu detailplaneeringu, mis võimaldab rajada kesklinna Veerenni asumisse elu- ja ärihoonete kvartali.

Tallinna Baltika ja Lutheri kvartali vahele jäävale tühermaale luuakse võimalus rajada 2,1 ha suurusele alale äri- ja eluhooned. Planeeringulahenduse kohaselt on alale võimlik rajada üks kuni viie ja üks kuni kolme korruselist äriruumidega elamu. Lisaks kolm kuni 6 korruselist ärihoonet.

Lisaks on määratud ehitusõigus olemasolevale ärihoonele kuni 7 maapealse ja 2 maa-aluse korrusega juurdeehitise või ühe uue hoone juurde ehitamiseks ning ühe olemasoleva 3-korruselise elamu katusekorrusele täiendavate korterite ehitamiseks.Peale vastuvõtmist korraldavad Tallinna Linnaplaneerimise Amet ja Kesklinna Valitsus detailplaneeringu avaliku väljapaneku.Detailplaneeringu eesmärk on muuta planeeringuala aktiivse kasutusega linnakeskuse osaks, kus lisaks elamutele on ka kaubandus- ja teenindusettevõtted ning bürood.Planeeringuala on väga atraktiivne ning ühendus teiste linnaosadega on väga hea. Planeeritud maa-ala lähipiirkonnas asuvad keskhaigla, Kalevi spordihall ning palju teisi sotsiaalse infrastruktuuri objekte.Planeeringuala piirkonnas on silmatorkavalt rikkalik haljastus ning ala asubüldplaneeringus kavandatud Lõunaväila lähedusse.Planeeritavast alast lõunas paikneva endise Tallinna Vineeri ja Mööblikombinaadi ala kohta on kehtestatud samuti detailplaneering, milles on määratud ehitusõigus lasteaia ning 3–12-korruseliste elamute, äriruumidega elamute ja ärihoone rajamiseks. Praeguseks pole planeeringut veel ellu viidud.Kvaliteetsete eluruumide lisandumine kesklinna on linnavalitsuse hinnangul põhjendatud, kuna kesklinnas on olemas vajalik sotsiaalne ja tehniline infrastruktuur ning sellega muutub linnaruum kogu piirkonna elanike jaoks senisest avatumaks, funktsionaalsemaks ja terviklikumaks.Detailplaneeringu koostamise algatamist taotles AS Baltika, detailplaneeringu koostamine algatati Tallinna Linnavalitsuse 25. juuni 2009 korraldusega ning detailplaneeringu lähteseisukohtade ja eskiislahenduse tutvustamiseks toimus avalik arutelu. Detailplaneeringu koostas K-Projekt AS.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785