11. aprill 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tampere: Eesti firmade huvi välismaal ehitada puudub

AS Arco Vara juhatuse liige Lembit Tampere märgib, et seni pole veel ükski Eesti ehitusfirma huvi tundnud nende arendusprojektide ehitustööde elluviimisest piiri taga.

„Oleme väga positiivselt meelestatud omamaiste partnerite kaasamise suhtes, sest eks ta teeb elu kergemaks ja emakeeles asju ajada on alati kergem,“ märgib Tampere. Tampere sõnul kutsusid nad korduvalt Bulgaariasse näiteks Merkot, ent seni pole nad veel vedu võtnud, kuigi vaatamas käisid.

  Tampere ütles, et otseselt pole ükski ehitusfirma ise nende poole pöördunud. „Eks ta nii käib, et ühe kandi inimesed on kodumaal konkurendid ja kodust kaugel partnerid,“ lisab Tampere.

„Oleme kutsunud endaga teisigi Eesti päritolu ettevõtteid kaasa ja teeme seda ka tulevikus. On ilmselge, et turule sisenemiseks on eesolev kodumaine partner suurepärane platvorm alustamiseks,“ on Tampere siiski optimistlik.

 Tulevikuplaane kommenteerides lisab Tampere, et töö Sofias Manastirski järgmise etapiga, mis on valminud etapist pea poole suurem, juba käib.

Tampere sõnul tahab Arco Vara Manastirski projektiga kiiresti edasi liikuda ja loodab, et müük edeneb. Tallinnas on Arco Varal jätkuvalt ettevalmistamisel Tivoli ning Kodukolde ehitus.

Arco Vara ASi tütarettevõte Arco Invest EOOD sai kasutusloa Sofias Manastirski linnaosas valminud 74 korteriga elamule.

Manastirski Livadi nime kandev arendusprojekt on 280 korterist ja 36 äripinnast koosnev elamuprojekt Bulgaaria pealinna Sofia populaarses elamurajoonis ja on oma 36 000 brutoruutmeetriga suurim Arco Vara iseseisvalt arendatav projekt ettevõtte ajaloos.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785