3. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

FOTOD: Kaspia merre rajatakse metropol ja kilomeetri kõrgune torn

Bakuu lähedale kavatsetakse rajada 41 tehissaart, luksuslik miljoni elanikuga linn ning kilomeetrise kõrgusega hoone. Kõik kokku maksab 100 miljardit dollarit.

Aserbaidžaani rajatav suurejooneline Khazar Islandsi nimeline projekt, mis võtab enda alla 2000 hektarit, on regiooni esimene omataoline. Ujuv metropol - 66 sillaga ühendatud saarestik - peaks valmima 2022. aastaks, kuigi esimesed elanikud võivad sisse saada kolida juba järgmisel aastal.

http://www.youtube.com/watch?v=Uy2yE3fEsYk

Kilomeetrikõrgune torn saab nimeks Aserbaidžaani Torn.

30 mld dollarit maksvat projekti rahastab Avesta, mis plaanib välisinvestoreilt 30 mld dollarit ehitusele välja meelitada. Ettevõte loodab jõuda aastase 10-15% kasumimarginaalini.

Foto: Khazar Islands
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785