1. veebruar 2012
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordecon: Ukraina turul jätkuvad keerulised ajad

Nordecon tegutseb jätkuvalt Ukraina erasektori ehitusturul, mis ei näita erilisi taastumismärke.

Nordeconi finants- ja investorsuhete juht Raimo Talviste sõnul ei näita Ukraina erasektori ehitusturg veel erilisi taastumismärke, mistõttu ei ole seal suuri muutusi ette võetud. „Oleme jätkuvalt oma tegevuses väga kompaktsed ning tegutseme minimaalsete kuludega,“ kommenteerib Talviste Nordeconi tegevust Ukrainas. Kõige suuremaks riskiks peabki Talviste Ukraina ehitusturul valitsevat ebaselgust.

Talviste sõnul Nordecon 2012. aastalt eriti suuri tulemusi ei looda ja liigseid riske 2012. aastal ei plaani. „2012. aasta ei tõota tulla parem eelmisest paarist aastast,“ märgib Talviste.

Uutele turgudele veel minna ei plaanita

Talviste sõnul moodustab välisturgude osakaal Nordeconi mahtudest alla 5%.

„Oleme alates 2010. aasta lõpust juba väga selgelt orienteeritud praegu Eesti turule, strateegia kohaselt vähemalt kuni 2013. aasta lõpuni. Uutele turgudele Nordecon lähitulevikus siseneda ei plaani,“ Lisab Talviste.

Nordeconi tütarettevõte Eurocon OÜ müüs osaluse Ukrainas registreeritud Eurocon Ukraine TOVs koos tütar- ja sidusettevõtetega. Eurocon Ukraine TOV uus omanik on Nordeconile kuuluv Eurocon Vara OÜ, mis võtab üle seni Eurocon OÜ valdusettevõtte rolli.

Nordeconi teatel on tegemist kontsernisisese ümberstruktureerimisega, mille eesmärk on viia kontserni emaettevõtte Nordecon ASi poolt Ukrainas võetud riskide ulatus vastavusse sealt saadavate hüvedega.

Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Ehitusuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 51 23 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Helen PaapsiReklaamimüügi projektijuhtTel: 5880 7785